Spajić: Ako Vlada padne, iskoristićemo energiju naroda za politički pokret

Nacrt Temeljnog ugovora koji je Vlada danas usvojila najbolji je mogući u ovom trenutku, poručio je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

“Mislimo da je to tehnička stvar. Bilo je dosta pregovora i sa jedne i sa druge strane i mislim da je taj ugovor najbolji mogući u ovom trenutku i da će biti na uspjeh svih”, kazao je Spajić za Tanjug.

Prema njegovim riječima, sadašnji politički trenutak u Crnoj Gori je nesrećan i iracionalan i nije bilo nikakve potrebe da se desi.

“Imali smo sjajan decembar u Crnoj Gori sa ekonomskog aspekta i poslije izglasavanja istorijskog budžeta i plana Evropa sad nije bilo uopšte potrebe za ovakvim potezom. Naročito imajući u vidu da smo imali podršku 50 poslanika za program Evropa sad što se odavno nije desilo u Crnoj Gori. Tako da nam se ova incijativa za formiranjem manjinske vlade čini kao iracionalna i nepotrebna u ovom trenutku”, naveo je Spajić.

Neću formirati partiju dok god ova Vlada postoji
Ponovio je u intervjuu da je najpoštenije rješenje političke krize ići na izbore: “Tu će se stvarno vidjeti šta građani žele i misle o svakome od nas.”

“Ja neću formirati partiju dok god ova Vlada postoji, međutim ukoliko se Vladi izglasa nepovjerenje – stvari se radikalno mijenjaju!”, dodao je. “Veliku energiju narod i podršku koju trenutno uživamo iskoristićemo da formalizujemo u politički pokret u tom slučaju”, kazao je.

Antena M

Provjerite slična mjesta

Pejović: Demokrate Zete pripremile su nacrt i mapu opštine

Kandidat za odbornika liste “Aleksa Bečić – Idemo ljudi – Idemo Zeta- Demokrate” Novica Pejović …