Mandić i Knežević Jokoviću: Ako se napravi dogovor s DPS, DF će organizovati proteste

Lideri Demokratskog frnonta (DF), Andrija Mandić i Milan Knežević poručili su predsjedniku Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimiru Jokoviću da je njima neprihvatljiv bilo kakav dogovor i saradnja sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) i da vjeruju da će to biti i stav SNP.

Iz DF je saopšteno da su Mandić i Knežević razgovarali s Jokovićem i “još jednom mu ponovili njihove stavove da je neophodno poštovati i sačuvati izbornu volju građana iskazanu na izborima 30. avgusta, i da se samo u okviru aktuelne parlamentarne većine može tražiti novo održivo rešenje”.

” Mandić i Knežević su posebno apostrofirali njihov stav, da ukoliko dođe do iznevjeravanja izborne volje, i ako djelovi postojeće parlamentarne većine naprave bilo kakav dogovor sa DPS , DF će otpočeti i predvoditi vaninstitucionalnu borbu organizujući proteste za zaštitu zaštitu izborne volje građana od 30. avgusta. U tom slučaju neželjenog scenarija moraju se u što kraćem roku održati vanredni parlamentarni izbori na kojima bi volja građana Crne Gore bila najbolji i jedini arbitar za rešenje teške društveno političke krize. Čelnici DF su sa žaljenjem konstatovali da je aktuelna Vlada u svojoj spoljnjoj politici, na najvažnijim međunarodnim adresama bez ikakvog osnova, koristila svaku priliku za satanizovanje i pokušaj kompromitovanja DF, iako se naš savez sve vrijeme trudio da društvene i političke probleme rešavamo u Crnoj Gori, što kroz ovakve razgovore s liderima postojeće parlamentarne većine, činimo i u ovoj krizi”, piše u saopštenju DF.

Iz tog političkog saveza su rekli da je Joković “još jednom ponovio da je nažalost narodna volja iznevjerena nepotpisivanjem Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), i da po dubini nije došlo do demontaže DPS, što je između ostalog i dovelo do krize unutar same Vlade, zbog čega je postojeće stanje neodrživo”.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Pejović: Demokrate Zete pripremile su nacrt i mapu opštine

Kandidat za odbornika liste “Aleksa Bečić – Idemo ljudi – Idemo Zeta- Demokrate” Novica Pejović …