DF Abazoviću: Rješenje tražiti unutar parlamentarne većine, ne smije biti saradnje sa DPS

Predsjednik NSD Andrija Mandić i predsjednik DNP Milan Knežević razgovarali su sinoć sa predsjednikom URA-e Dritanom Abazovićem i još jednom mu saopštili jasne poruke o izlasku iz aktuelne krize i njihov nepromijenjen stav da će glasati za njegovu smjenu u Skupštini koju je inicirao Zdravko Krivokapić.

Portal Dana je ranije objavio da su obavljeni razgovori Kneževića, Mandića i Abazovića.

Kako je saopšteno iz ovog političkog saveza, oni su zatražili od Abazovića da poštuje izbornu volju iskazanu na izborima 30. avgusta i da se samo u okviru aktuelne parlamentarne većine može tražiti novo održivo rješenje.

Knežević i Mandić su obavijestili zamjenika premijera da je njima i koaliciji “Za budućnost Crne Gore” neprihvatljiv bilo kakav dogovor i saradnja sa DPS-om, što misle da treba da bude stav i koalicije “Crno na bijelo”.

Predsjednik URA-e je saopštio čelnicima DF-a da je postojeće stanje u aktuelnoj Vladi neodrživo i da će ova Vlada biti smijenjena i da ima puno razumijevanje za stav DF-a koji će glasati za njegovo razrešenje. Ali i da Abazović želi da nastavi razgovore tražeći najbolja rešenja za izbor nove Vlade, prevashodno u okviru postojeće parlamentarne većine, i da će uraditi sve što je u njegovoj moći da dogovora dođe – navode iz DF-a.

DF će nastaviti razgovare sa svim drugim subjektima aktuelne parlamentarne većine kako bi kroz iskreni razgovor i novi dogovor zaustavili svaku mogućnost povratka DPS-a.

Provjerite slična mjesta

Jakšić Stojanović: Radna grupa provjeriće diplome u Ministarstvu prosvjete

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija odlučno je da se uhvati u koštac s problemom lažnih …