SDT: Izviđaj o navodnom atentatu na Vučića

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) formiralo je predmet i pokrenulo izviđaj povodom izrečenih optužbi i ,,saznanja“ koje je u Jutarnjem programu TV Pink 20. januara izrekao predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, a čija je suština da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u sadejstvu sa Radojem Zvicerom, označenim u bezbjednosnim službama kao vođa kavačkog klana, planira da likvidira predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Povodom vaših pitanja obavještavam vas da je povodom predmetnog događaja, odmah po saznanju, u Specijalnom državnom tužilaštvu formiran predmet i postupak izviđaja je u toku, a više informacija i podataka nije moguće saopštiti radi zaštite interesa pokrenutog postupka – kazala je Pobjedi specijalna tužiteljka u SDT-u Sanja Jovićević.

Samo dvije nedjelje nakon što je Agencija za elektronske medije (AEM) zabranila emitovanje nekoliko emisija Hepi televizije zbog govora mržnje i uvreda koje je na račun Crnogoraca i Crnogorki iznio njihov gost Vojislav Šešelj, on je na TV Pink nastavio sa govorom mržnje koji je dopunio optužbama i teorijama zavjere.

I dok je SDT formiralo predmet i pokrenulo izviđaj povodom optužbi za planiranje atentata na Vučića, Agencija za elektronske medije Crne Gore, odnosno njen Savjet, nije reagovala, a nijesu odgovorili ni na pitanja Pobjede da li će preduzeti mjere i sankcije protiv TV Pink, koja ima nacionalnu frekvenciju.

Član Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista Crne Gore Mihailo Anđušić reagovao je na sadržaj emisije i ocijenio da televiziju na kojoj se svakodnevno odigravaju ludila je potrebno zabraniti za emitovanje u Crnoj Gori.

I portparol DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore Miloš Nikolić je u svom reagovanju saopštio da u toj stranci smatraju da medijska regulatorna tijela države Crne Gore treba da građane „spasu od svakodnevnih „atentata“ na njihov zdrav razum, čiji se počinioci mijenjaju, ali je nalogodavac uvijek isti“.

Šef Medijskog savjeta za samoregulaciju Ranko Vujović je, nakon najnovijeg ispada Vojislava Šešelja, kazao da AEM mora da pošalje jaku i jasnu poruku da se ovakve vrste sadržaja neće tolerisati u Crnoj Gori i da se neće dozvoliti degradacija medijskih programa i sadržaja.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Jakšić Stojanović: Radna grupa provjeriće diplome u Ministarstvu prosvjete

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija odlučno je da se uhvati u koštac s problemom lažnih …