Radulović: Ekonomska diplomatija najbolji način za oporavak ekonomije

Jedan od prioriteta Ministarstva vanjskih poslova je ekonomska diplomatija, jer predstavlja najbolji način za oporavak ekonomije. Crnoj Gori su potrebne kredibilne strane investicije, kao i nastavak politike nulte tolerancije na korupciju – ocijenjeno je danas na sastanku ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića sa predsjednikom Savjeta stranih investitora u Crnoj Gori Kristofom Šoenom i generalnim direktorom Telenora Brankom Mitrovićem.

Tokom razgovora, zajednički je naglašeno da je privlačenje investicija presudno za ekonomski oporavak zemlje, pri čemu je ocijenjeno da je Crna Gora atraktivno područje za ulaganje, posebno u sektorima turizma, energetike i informacionih tehnologija.

Ocijenjeno je da sjever države predstavlja ogroman potencijal za ulaganja, te da je potrebno dodatno intenzivirati napore ka promociji Crne Gore kao investicione destinacije. Na toj liniji, Šoen je pohvalio odlučnost u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, prevashodno iz razloga što investitori traže stabilne i sigurne zemlje za ulaganje.

Mitrović je kazao da je mnogo važno da država pokaže brigu i razumijevanje za potrebe i izazove stranih investitora koji već posluju u Crnoj Gori, jer se na taj način gradi reputacija poželjne destinacije za ulaganja, dok svi strani privrednici postaju aktivni promoteri investiranja u Crnoj Gori.

Takođe, istaknuta je važnost saradnje sa investicionim bankama, unapređenja infrastrukture, kao i podizanja svijesti o značaju digitalizacije.

Ocijenjeno je da treba iskoristiti spremnost drugih zemalja da nam pomognu na ekspertskom nivou, te da povoljnije prognoze za ekonomski rast u ovoj godini djeluju obećavajuće.

Predstavnici Savjeta stranih investitora su izrazili spremnost da nastave sa intenzivnom promocijom potencijala Crne Gore među stranim investitorima.

Provjerite slična mjesta

Pejović: Demokrate Zete pripremile su nacrt i mapu opštine

Kandidat za odbornika liste “Aleksa Bečić – Idemo ljudi – Idemo Zeta- Demokrate” Novica Pejović …