Protest mještana Gornje Gorice: Put treba da spaja, a ne da razdvaja

Organizator protesta Danko Korać u Gornjoj Gorici kaže da su svakodnevno na ulici kako bi protestom došli do bezbjednog bulevara u njihovom naselju. Protestuje se na mjestu gdje se sa magistralom spajaju pet ulica i na mjestu gdje mještani traže da se uradi kružni tok.

Po planu gradonačelnika Ivana Vukovića, prvi izlaz sa magistrale PG-NK bio bi tek kod Komanskog mosta (treći kilometar puta), iako je logičnije i prirodnije radi svih komšija da kružni bude na mjestu okupljanja.

Mještani su se sami organizovali, i uz pratnju policije, svaki dan pola sata blokiraju magistralu PG-NK od 15 do 15:30 sati.

Mi smo uporni dok ne ostvarimo ono što smo zacrtali, odnosno da dobijemo bezbjedan bulevar, a samim tim i da naša djeca, koja su tu u velikom broju, da mogu bezbjedno da pređu ulicu. Projektom koji je sada na snazi uskraćeni smo za izlaz na bulevar, a samim tim nemamo ni pješački prelaz. Bukvalno se odsijecamo od lijeve strane bulevara. Mi smo s našim zahtjevima bili korektni, tražili smo prvo kružni tok, na šta su oni rekli da ta ideja nije izvodljiva – kaže Korać.

Dan

Provjerite slična mjesta

Tačka na priču o pet miliona štete

Nekadašnji gradonačelnici Budve, Dragan Krapović i Marko Carević, i bivši načelnik opštinske Službe za naplatu …