Počela realizacija važnog projekta

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je ekipe Agencije za stanovanje koje izvode radove na sanaciji sportskog poligona na Gorici, koji je prošlog ljeta stradao u požaru koji je zahvatio taj dio brda.

„Mi smo i tada kazali da ćemo u saradnji sa lokalnom zajednicom nastojati da saniramo sve posljedice i da kroz tu inicijativu brdu podarimo i neke nove sadržaje, odnosno obnovimo stare“, istakao je gradonačelnik i podsjetio na veliku akciju sadnje koju je Glavni grad organizovao prije dva mjeseca, nakon što su uspješno realizovane akcije čišćenja opožarenog dijela.

„Ovo što danas radimo je logičan nastavak te priče. U pitanju je obnova kultnog poligona koji je tek što je rekonstruisan potpuno izgorio ljetos. Tada smo obećali da ćemo ga obnoviti i to obećanje ispunjavamo. Radovi teku po planu i za očekivati je da za nekih mjesec dana u potpunosti rekonstruišemo ovaj kultni poligon“, istakao je Vuković.

Gradonačelnik je ovu priliku iskoristio i da zahvali partnerima iz Fudbalskog saveza Crne Gore koji će donirati specijalnu travnatu podlogu, kao i sjajnim kolegama iz Agencije za stanovanje koji i po otežanim vremenskim uslovima odgovorno rade svoj posao čineći da grad svakoga dana bude sve ljepši.

Vrijednost radova na sanaciji poligona premašuje 30.000 eura.

Direktor Agencije za stanovanje Vladimir Tomović je podsjetio da je poligon na Gorici bio u potpunosti rekonstruisan prošle godine i da praktično nije bio ni pušten u upotrebu, kada je nažalost potpuno uništen u požaru.

„Sada smo tu da poligonu vratimo stari i još ljepši sjaj. Kompletna ograda na poligonu će biti promijenjena, obnovljen mobilijar, postavljene zaštitne mreže, a ono što je najvažnije svakako je da će biti postavljena i nova vještačka trava“, kazao je Tomović i dodao da je uvjeren da će ovo ponovo biti jedan od najljepših poligona u gradu, te da se nada da će, ukoliko vremenske prilike budu povoljne, za nakih mjesec dana poligon predati na upotrebu sugrađanima.

Tomović je posebno istakao da je starije sugrađane, koji su rado posjećivali ovaj poligon posebno obradovala vijest o njegovoj sanaciji i pozvao sve sugrađane a čuvaju ove i slične sadržaje u gradu.

Provjerite slična mjesta

Sultan Al-Jaber: Ukidanje uglja, nafte i gasa vratilo bi svijet nazad u pećine

Sultan Ahmed Al-Jaber, izvršni direktor za naftu Ujedinjenih Arapskih Emirata i vođa klimatskih pregovora COP28, …