knezevic

Knežević: Neću da dajem legitimitet Krivokapiću i Abazoviću u borbi za fotelje

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević saopštio je da danas neće prisustvovati Vijeću za nacionalnu sigurnost jer, kako je rekao, ne želi ni na jedan način da daje legitimitet premijeru Zdravku Krivokapiću, ni potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću “u njihovoj borbi za fotelje i prevlast u bezbjednosnom sektoru”.

Vlada Zdravka Krivokapića je mrtva i to je svakom jasno. I sad neko pokušava da kroz sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost ovakvoj Vladi da zombi status ne bi li pokušali da u borbi za preuzimanje bezbjednosnog sektora neke strukture u Vladi zauzmu početku poziciju, a odnosi se na šverc narkotika i šverc cigareta – poručio je Knežević u video izjavi.

On je rekao da je nakon dešavanja na Cetinju očekivao da će Krivokapić povući poteze koje mu dozvoljavaju Ustav i zakon, tj. da pokrene inicijativu za smjenu ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i sve odgovorna lica za koja je tvrdio da su učestvovala u puzajućem državnom udaru.

Međutim, Zdravko Krivokapić je trošio vrijeme na obračun sa DF-om preko portala i društvenih mreža koje su vodili članovi njegove porodice ili njemu bliska lica i preko medijskih spinova i različitih konstrukcija koje nisu imale nikakvo utemeljenje u istini, a to je to da DF želi fotelje i želi da destabilizuje ovu Vladu. Ova Vlada je destabilizovaan onog dana kada je iznevjerena izborna volja građana i kada je upravo Krivokapić zatražio da, kroz manjinski koncept on i njegovi ministri koji nisu izašli na izbore, zajedno sa Dritanom Abazovićem koji ima tri poslanika preuzmu 100 odsto izvršne vlasti – istakao je Knežević.
Prema njegovim riječima, Demokratski front je nakon dešavanja na Cetinju pozivao Krivokapića da inicira smjenu Dritana Abazovića kao glavnog koordinatora svih službi bezbjednosti.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Sultan Al-Jaber: Ukidanje uglja, nafte i gasa vratilo bi svijet nazad u pećine

Sultan Ahmed Al-Jaber, izvršni direktor za naftu Ujedinjenih Arapskih Emirata i vođa klimatskih pregovora COP28, …