Gİ “21. maj”: Prijava protiv Spajića, Bratić i Mitrovića zbog kršenja mjera

Građanska inicijativa “21. maj” podnijela je Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici krivičnu prijavu protiv ministara u Vladi Crne Gore Milojka Spajića, Jakova Milatovića, Ratka Mitrovića i Vesne Bratić zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Radi se, ističu, o krivičnom djelu za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

“Neki od njih, poput Spajića i Bratićke, su 22. januara 2022. godine javno najavili svoje učešće na protivzakonitom i neprijavljenom okupljanju a to je, imajući u vidu njihovu javnost i dužnosti koje obavljaju u našem društvu, značio i poziv drugim građanima da im se pridruže na protestu, što je značajn broj građana i učinio”, saopšteno je iz Građanske inicijative.

Kako su dodali, Spajić, Milatović, Mitrović i Bratić su 23. januara 2022. godine u 19 sati prisustvovali javnom okupljanju, na istom govorili a javnost ih prepoznaje i kao (su)organizatore okupljanja koje je bilo protivno važećim mjerama za suzbijanje zarazne bolesti.

“Određena lica na samom protestu javno su se samodeklarisali kao nesporni organizatori što pruža osnov za šire i dalje postupanje nadležnog državnog tužioca u odnosu na prvobitno prijavljena lica. Član 287. Krivičnog zakonika: Ko ne postupa po propisima, odlukama, naredbama ili nalozima kojima se određuju mjere za suzbijanje ili sprječavanje opasne zarazne bolesti, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine”, zaključuje se u saopštenju.

Provjerite slična mjesta

Ovo su najbolji i nagrađeni službenici MUP-a

Bezbjednost i očuvanje unutrašnjeg poretka temeljne su vrijednosti od nastanka državnih institucija sve do današanje …