Ekvador kontaktirao Crnu Goru: Palo sedam tona kokaina

Nakon zapljene oko 500 kilograma kokaina, koju je relizovala crnogorska policija, nadležne službe Ekvadora kontaktirale su službe Crne Gore. To je urađeno u nastavku aktivnosti međunarodne borbe protiv trgovine droge, a naša policija je dala značajan doprisno koji su prepoznale međunarodsne službe. Prema podacima ekvadorske policije, kako saznaje portal Dan, prvo je otkrivena veća količina kokaina na jednoj plantaži banana. Navodno se radi o jednoj toni droge.

Nakon toga, tamošnja policija je nastavila istragu i pokušala da dođe do još rezultata. Tada je otrkiveno još šest tona kokaina, nakon što je tamošnja policija izvršila pretresom jedne kuće osumnjičene osobe. Ono što se posebno ističe, jeste da se među pakovanjima nalaze ona sa natpisom S.R.B. i R.S.B Ta su pakovanja, kako je utvrdila tamošnja policija bila prazna, a policija sumnja da su bila priprmljena za dalji transport droge. Ti natpisi su upravo oni u kojima je bila upakovana droga, kokain, koji je zaplijenjen u Podgorici.

Treba napomenuti da bi zapljenjena droga imala vrijednost od oko 16 miliona američkih dolara na domaćem tržištu i 200 miliona američkih dolara u Evropi, čime policijska institucija ratifikuje naporan rad zajedno sa svojim direkcijama i specijalizovanim jedinicama- navode iz Ekvadorske policije.

Policijski službenici su bili raspoređeni na punktove, gdje se moglo primjetiti prisustvo više građana koji su manipulisali unutrašnjosti vozila i shvativši prisustvo policije pokušali da napuste mjesto, ignorišući usmena naređenja policije.

Nakon pregleda vozila, u kabini je pronađeno više drvenih kutija u kojima je pronađeno 448 paketa kokaina. U nastavku kacije, na jednom imanju pronađen je skriveni odjeljak u kome se nalazilo 17 vreća od jute sa 498 paketa- navode iz policije Ekvadora.

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …