Besplatna vožnja Komšom po pozivu

Električno vozilo za prevoz starijih sugrađana kavalir- Komšo, novi je socijalni servis Glavnog grada koji je od septembra dostupan za sve građane starije od 65 godina.

Komšo prevozi najstarije sugrađane svakog radnog dana od 8 do 16 sati od Trga nezavisnosti kod Gradskog parlamenta, do Ulice Vuka Karadžića, Doma zdravlja Nova varoš, Centra za socijalni rad, Fonda za zdravstveno osiguranje i Fonda PIO, a pomenute lokacije su ujedno i stanice gdje putnici mogu čekati prevoz. Takođe, od ponedjeljka će pomenutom rutom Komšo saobraćati do 12.00h, dok će poslije 12.00h građani koji žive u centru grada moći da zakažu vožnju pozivom na broj telefona 020/665-083. Potrebno je navesti ime i prezime, adresu polazišta i odredište, a Komšo će u kratkom roku biti na traženoj lokaciji u okviru MZ Nova Varoš.

Podsjećamo da je ovo važan projekat za Glavni grad koji prvenstveno ima socijalnu dimenziju, imajući u vidu da smo sugrađanima starije životne dobi omogućili besplatan prevoz do svih važnih institucija koje posjećuju. Sa druge strane, u pitanju je jedna ekološka priča koja je na tragu svih naših napora da čuvamo životnu sredinu.

Napominjemo da svaki socijalni servis mora prvo proći kroz testnu fazu, što je slučaj i sa Komšom, kako bi se u skladu sa potrebama građana definisli dalji pravci ili modeli njegovog funkcionisanja.

Pitali smo građane Podgorice koliko su upoznati sa socijalnim servisima Glavnog grada i u kojoj mjeri ih koriste, njihove odgovore možete pogledati u video-priči koja je dostupna na sljedećem linku: https://youtu.be/Ax89j06eaF4

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …