STAV GP URA: Nakon ovog događaja Vlada nije mogla opstati

Glavni odbor URE dao je mandat rukovodstvu stranke da se otvore konsultacije sa političkim partnerima o razrješenju političke situacije u državi uz ocjenu da je model manjinske vlade u ovom trenutku optimalno rješenje za izlazak iz političke krize.

Kako je saopšteno iz te partije tranzicioni put koji se dogodio nakon izbora u avgustu 2020. godine morao je da se desi i bio je ispravan.

“Podržavali smo Vladu sve vrijeme, ona je bila sa mnoštvom mana ali i nekim odbrim rezultatitma a u julu nakon neizglasavanja Tužilačkog savjeta u Skupštini vidjelo se da ona ne može dalje nastaviti svoj put u postojećem formatu. URA je bila jedina opcija koja je istinski podržavala i držala Vladu na nogama. Uprkos tome Krivokapić i njegovi ministri su za to vrijeme htjeli da URU izbace iz vlasti. Sve to vrijeme URA nije htjela da državu gura u nestabilnost i izaziva krizu vlasti dok se ne usvoji budžet“, stoji u saopštenju.

Na sjednici je konsatovano i da je URA kao stranka spremna da ide u opoziciju i da to jasno i precizno saopštava.

“Evropskom vladom moramo da odblokiramo put Crne Gore u EU integracijama. URA evropskom vladom u ovom trenutku nudi rješenje koje je optimalno ali i ne bježi od izbora. Još jedan razlog zbog čega URA nudi evropsku vladu jeste i taj što želi da kaže stop osnivanju političkih partija zakulisno preko državnih resursa, jer kad to ne bi rekli transparentno i sada bili bi kao DPS. Crna Gora želi da bude zemlja pravde a sedam mjeseci postojeći model vlade nije uspio da izabere novog ministra pravde“, stoji u saopštenju.

U saopštenju se ističe i da URA modelom evropske vlade neće vratiti DPS na vlast, niti će stupati u bilo kakve aranžmane sa tom partijom.

“U toj vladi učešće će uzeti prije svega potpisnici Memoranduma a u njoj neće biti mjesta kompromitujućim i ličnostima koje izazivaju negativnu emociju prema javnosti. Evropska vlada nastaviće program „Evropa sad“, učiniti ga održivim privući nove investicije što je neophodno za ekonomski rast i razvoj. Svi kvalitetni kadrovi u evropskoj vladi naći će svoje mjesto, ona neće biti vlada revanšizma već vlada jedinstva i pomirenja“, stoji u zaključku saopštenja.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …