Ništa od eskluzivnog rizorta, zemljište na prodaju

Zemljište u Kumboru, na kome je trebalo da se gradi ekskluzivni rizort “AquaVista”, po treći put je ponuđeno na prodaju, obzirom da na prethodna dva javna poziva nije bilo zainteresovanih kupaca.

Stečajni upravnik u kompaniji “Seltik propertiz” d.o.o koja je planirala gradnju ovog rizorta, Ranko Radinović, raspisao je javni poziv za prodaju imovine tj. zemljišta, ukupne površine 10.667 kvadratnih metara, koje je evidentirano u listu nepokretnosti LN 524, KO Kumbor, katastarska parcela broj 23. po početnoj cijeni od četiri miliona eura.

Kompaniju “Seltik propertiz” osnovali su 2006. godine državljani Republike Irske i porodica Koflan, koja je planirala izgradnju luksuznih apartmana i vila na više lokacija, na crnogorskom primorju.

Kompanija je izgradila pet apartmana u mjestu Podličak u Pržnom, u opštini Budva, dok na zemljištu koje je sada na prodaju, planirali su izgradnju hotela sa vilama u Kumboru – opština Herceg Novi.

Kompanija “Seltik propertiz” bila je u sporu sa kompanijom “Ajriš Adriatik”, koju je predvodila Meri Koflan, zbog apartmana u Budvi koji su bili preprodati trećim licima. Kompanija “Seltik propertiz” po presudi Privrednog suda 2019. godine, morala je da isplati Ajriš Adriatiku 700.000 eura.

Dan

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …