Vesna Bratić

Bratić objasnila ispad: Mislila sam na Temeljni ugovor

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta prof. dr Vesna Bratić u svom obraćanju na sinoćnjom protestu je pitala vrhušku SNP-a, da li oni zaista smatraju da će zajedno sa Draginjom Vuksanović Stanković, Damirom Šehovićem, Ervinom Ibrahimovićem, Fatmirom Đekom, Nikom Đeljošajem potpisati temeljni ugovor? Svi nabrojani su političari koji su glasali za zakon o slobodi vjeroispovjesti i sa njima planirate da potpišete temeljni ugovor? Citiraćemo vam i poslanicu Draginju Vuksanović Stanković koja je u jednom skupštinskom izlaganju rekla: “A što se tiče manastira Cetinjskog, i svih ostalih, mi ćemo ih vratiti Crnoj Gori, jer će se donijeti novi zakon o slobodi vjeroispovjesti, jer ovaj koji je u službi zvanične Srbije, SIGURNO VAŽITI VIŠE NEĆE!!“

Je li ovo društvo sa kojima planirate da potpišete temeljni ugovor???

Ministarka Bratić je večeras željela da bude sa narodom, jer je i tokom litija sa istim ovim ljudima bila na ulici. I večeras je to učinila opet jer pojedini predstanici vladajućih partija spremaju povratak DPS-SDP-SD koalacije na mala vrata.Nije bila tu da brani ni svoju ni bilo čiju drugu fotelju. I večeras i svakog narednog dana biće uz svoj narod i neće dozvoliti povratak onih koji su u prethodnom skupštinskom sazivu glasali za otimanje svetinja od Srpske Pravoslavne Crkve.

Na večerašnjem protestu Ministarka Bratić je bila u društvu jednog predstavnika nacionalnih manjina i ni na kraj pameti joj nije bilo da vrijedja bilo koju manjinu. To što DPS-SDP-SD večerašnjim saopštenjima želi opet da Ministarku Bratić uvuče u svoje nacionalističke igre i mržnju, na kojoj su 30 godina vladali  i uništavali kako prosvjetu, nauku, kulturu i sport , tako i pljačkali cijelo društvo i zemlju, žao mi je gospodo ali nećemo učestvovati u vašim podlim i providnim igrama. Gdje ste bili poštovani predstavnici medija, NVO sektora, predszavnici opozicije kada je Ministarka Bratić fizički napadnuta? Je li to bio napad na srpski narod? Gdje ste bili kada je na društvenim mrežama osvanula najogavnija karikatura Ministarke Bratić? Da li je to bio napad na srpski narod? Gdje se kada svakoga dana predstavnici opozionih partija u parlementu nazivaju Ministarku Bratić najgorim mogućim imenima?  Je li to napad na srpski narod?

Još jednom pozivamo našeg uvaženog partnera u Vladi gospodina Dritana Abazovića i gospodina Jokovića da ne uvlače ovu zemlju opet u vrtlog podjela i mržnje, da ne idu sa onima koji su do juče najavljivali „traktore“ za srpski narod, spremali otimanje svetinja srpske pravoslavne crkve.

Prethodnih dana smo svedoci da su mnoge maske pale, svi smo pokazali svoja lica, svi smo pokazali političku hrabrost ili politički kukavičluk, neko je pakazao grabežljivo lice vrane a neko hrabrost i dobrotu Božijeg jagnjeta. Skrivajući se iza pojedinih naroda u Crnoj Gorui pojedinci pokušavaju sakriti svoj politički kukavičluk. I kao što reče Marko Miljanov objašnjavajući odnose Kuča i Arbanaških plemena: “U mom se plemenu govori naški i arbanaški. Oni su oba moji. Osim toga, između mojega plemena i sjevernih arbanaških, nema granice. I ja i moji plemenici idemo slobodno kod njih i oni dolaze kod nas. Kada pođemo tamo, ja zborim arbanaški, a oni naški. Kad oni dođu kod nas, ja govorim arbanaški, a oni naški”

Večeras Ministarka nije govorila  samo srpskim ,crnogorskim, bosanskim, hrvatskim jezikom, govorila je jezikom SLOBODE!

Provjerite slična mjesta

U avgustu manja kupovna moć nego u januaru, inflacija 15 odsto

osječna zarada bez poreza i doprinosa u Crnoj Gori od 718 eura, koliko je iznosila …