Bjelasica obara rekorde

Neđelja. Sunce sa dovoljno januarske oštrine. Kolone automobila. Gužve pred ski servisima koji su u gradu. Gužve na parkinzima, na planini. Bjelasica bez daška vjetra. Pogled skijaša i gosta uokviren plavim nebom i bijelim snijegom. Zimski turistički dan iz udžbenika…

Aleksandar Vlahović, direktor LTO, ima pravo na zadovoljstvo jer se zimski turistički imidž Kolašina dokazuje i ostvaruje. Popunjenost smještajnih kapaciteta je dobra dok hoteli bilježe stopostotni buking. Uz povoljne meteo uslove i dobru organizovanost turističkih radnika, važan detalj je i produžetak školskog raspusta. Tu su i prateće manifestacije, a jedna od njih je i bazar na glavnom gradskom trgu, kazao je Vlahović.

Đuro Milošević, direktor Skijališta Crne Gore, kaže da ovaj vikend potvrđuje da nema ljepšeg vremena od vremena provedenog na sunčanim padinama Bjelasice koji obiluju snijegom.

– Svi pokazatelji govore da je zimska sezona „uzela maha“ i ide pravim tokom. Toga smo svjesni i mi koji organizujemo zimsku turističku ponudu i gosti koji dolaze u Ski centar Kolašin 1600 – kaže Milošević i dodaje da imaju goste iz Albanije, BiH, Srbije, Ukrajine.

– Ponosni smo što su izabrali baš Bjelasicu koja će biti sve bliža moru i aerodromima – navodi i ističe da je ovaj skijaški centar od izuzetnog značaja za Bjelasicu i za okolne gradove i kada se ponuda zaokruži biće to jedna od najvećih razvojnih šansi.

– U poređenju sa proteklom zimskom sezonom, naši prihodi su udvostručeni, dok su na ski rentalu trostruko veći. Smatramo da iz dana u dan povećavamo valorizaciju svih potencijala i podižemo kompaniju na veći nivo – kazao je Milošević.

U Ski centru Kolašin 1450 takođe su zadovoljni dosadašnjim tokom sezone kao i proteklim turističkim vikendom.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Jakšić Stojanović: Radna grupa provjeriće diplome u Ministarstvu prosvjete

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija odlučno je da se uhvati u koštac s problemom lažnih …