Agencija će samoinicijativno ispitati porijeklo imovine Krivokapića

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) najavila je da će samoinicijativno ispitati porijeklo imovine premijera Zdravka Krivokapića i članova negove familije.

”Na temelju svojih nadležnosti, Agencija je pokrenula postupke radi utvrđivanja porijekla imovine za javnog funkcionera Zdravka Krivokapića i člana njegovog zajedničkog domaćinstva”, rečeno je zvanično “Vijestima” u ASK.

”Vijesti” su pitale ASK da li ispituje porijeklo imovine premijera i njegove porodice, nakon što je SDP saopštio da se ona značajno uvećala u prethodnom periodu, kao i da li će pokrenuti postupak protiv premijera zbog sumnje u zakonitost pregovora o sudbini bolnice u Meljinama.

Biznismen Duško Knežević, čija je Atlas grupa vlasnik Bolnice koja je u stečaju, prošle sedmice je za RTCG izjavio da je o rješavanju problema u opštoj bolnici Meljine razgovarao sa premijerovom kćerkom Jelenom. Knežević je u uključenju u emisiji na RTCG kazao da je kćerka Krivokapića “ekspert za tu oblast”.

On je naveo i da su imali odličan plan za bolnicu “Meljine”, ali da je ekonomska kriza 2008. i odluka partnera iz Abu Dabija da se povuče – uradila svoje.

Iz kabineta premijera prošle sedmice nisu odgovorili “Vijestima” da li je njegova kćerka razgovarala sa optuženim biznismenom u ime Vlade i na osnovu čijeg ovlašćenja.

SDP je pozvao Tužilaštvo da ispita slučaj.

”Nužno je i uključivanje ASK, koja u okviru svojih nadležnosti mora ispitati sve elemente ovih pregovora i pokrenuti postupak protiv premijera Krivokapića i članova njegove porodice, čija se imovina značajno uvećala u proteklom periodu. Krivokapić će infantilna objašnjenja o porijeklu stotina hiljada eura, skupocjenih vila koje grade članovi familije, i džipova od 100.000 eura ubrzo umjesto na pres-konferencijama morati davati u odgovarajućim državnim institucijama”, saopšteno je iz SDP-a.

Stečaj u bolnici Meljine je 2019. godine zatražila je Elektroprivreda Crne Gore (EPCG), koja nije mogla da naplati dug od četvrt miliona eura.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Ovo su najbolji i nagrađeni službenici MUP-a

Bezbjednost i očuvanje unutrašnjeg poretka temeljne su vrijednosti od nastanka državnih institucija sve do današanje …