ministarka zdravlja

Ugostitelji: Hoće li Borovinić Bojović sjutra doći i na protest muzičara?

Unevladinoj organizaciji “Ugostitelji Crne Gore” zgroženi su najavom ministarke zdravlja Jelene Borovinić-Bojović, da će prisustvovati večerašnjem protestu sa kolegama ministrima iz Vlade koji su nas pred Novu godinu bukvalno zatvorili zbog epidemiološke situacije u zemlji.

-S obzirom da osoba na čelu institucije koja donosi zdravstvene mjere protiv koronavirusa, namjerava prekršiti iste, kojima se između ostalog strogo zabranjuju javna okupljanja, smatramo da su i sve ostale mjere za suzbijanje pandemije korona virusa koje je Institut za javno zdravlje Crne Gore donio, ovim i formalno obesmišljene- naveli su ugostitelji.

Naime, kako su podsjetili, novim mjerama predviđeno je da ugostiteljski objekti u Crnoj Gori mogu raditi do ponoći, bez muzičkog programa uživo ili DJ-eva.

-Otkazane su i proslave dočeka Nove godine, pomjeren početak školske godine, a ministar finansija Milojko Spajić saopštio je da će očekivani gubitak tokom praznika biti 50 miliona eura- navodi se u saopštenju.

Ugostitelji su podsjetili da su nezadovoljni trenutnim mjerama muzičari za ponedjeljak u podne najavili protest pa pozivamo ministarku zdravlja da prisustvuje i tom skupu.

-Nememo riječi za takvo ponašanje ministarke zdravlja i ostalih članova Vlade koji na ovaj način pokazuju gdje su im građani i privreda te da kada su u pitanju njihovi sopstveni inreresi ne poštuju mjere koje oni donese- poručuju oni.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Ovo su najbolji i nagrađeni službenici MUP-a

Bezbjednost i očuvanje unutrašnjeg poretka temeljne su vrijednosti od nastanka državnih institucija sve do današanje …