Manjinska vlada: Lalošević kandidat za ministra sporta

Ukoliko bude formirana manjinska vlada Crne Gore jedan od njenih potpredsjednika najvjerovatnije će biti Aleksandar Damjanović, donedavni direktor Uprave prihoda i carina, saopšteno je portalu Dana iz više izvora iz koalicije “Crno na bijelo”.

Prema tim informacijama, Damjanović bi bio i ministar finansija, dok bi funkcioner Socijalističke narodne partije Vasilije Lalošević bio ministar prosvjete i sporta.

Podsjetimo, koalicija “Crno na bijelo”, Građanskog pokreta URA i Saveza građana Civis, koja je predložila model manjinske vlade kao jedno od rješenja za političku krizu, podnijela je Skupštini inicijativu 31 poslanika za izglasavanje nepovjerenja Vladi premijera Zdravka Кrivokapića.

Prema informacijama našeg portala jedan od ministara Vlade Zdravka Кrivokapića koji će zadržati istu poziciju i u novoj manjinskoj vladi je ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić. Predstavnici albanskih koalicija koje će ući u manjinsku vladu, za sada, skoro sigurno dobijaju ministarstvo manjinskih prava, a moguće je da njihov kadar pokriva i mjesto ministra vanjskih poslova.

Dan

Provjerite slična mjesta

Izabran novi Odbor direktora EPCG, nema Jokovića

Na vanrednoj Skupštini akcionara Elektroprivrede Crne Gore izabran je novi Odbor direktora u sastavu Ivan …