Teške obtužbe MA na račun Aerodroma: Otimačina imovine

Stečajni upravnik Montenegro erlajnza (MA) Saša Zejak pozvao je Odbor direktora Aerodroma da utiče na povlačenje jednostranog raskida ugovora za zakup zemljišta na kojem se nalazi hangar bivšeg avio-prevoznika, upozorivši da će im u suprotnom dostaviti odštetni zahtjev i podnijeti krivične prijave protiv odgovornih lica u toj državnoj kompaniji zbog organizovanog napada na imovinu stečajnog dužnika.

U dopisu koji je 20. januara uputio Odboru direktora Aerodroma, Zejak je ukazao na nezakonito postupanje izvršnog direktora Aerodroma Gorana Jandreoskog koji, kako tvrdi, sa zaštitnicom imovinsko-pravnih interesa države Bojanom Ćirović pokušava da uništi imovinu MA u stečaju.

Trpe štetu
On je naveo da mu je na posljednjem sastanku sa upravom Aerodroma saopšteno da im je Ćirović 25. novembra prošle godine naložila da isele MA iz hangara, kao i da je to Jandreoski kasnije potvrdio.

Aerodromi učestvuju u pokušaju organizovanog napada na imovinu stečajnog dužnika, prvenstveno na hangar, koji je izgradio i u koji je u vlasništvu MA u stečaju, na zemlji koja je iznajmljena od Aerodroma. Zbog ovakvog postupanja menadžmenta Aerodroma, ne možemo nastaviti procjenu i unovčenje pravnog lica odnosno imovine stečajnog dužnika, čime se vrši zastoj postupka i narušavaju načela ekonomičnosti i hitnosti stečajnog postupka – naveo je Zejak u dopisu, u koji je Pobjeda imala uvid.

Aerodromi su 9. decembra prošle godine obavijestili stečajnu upravu MA da jednostrano raskidaju ugovore o zakupu zemljišta, na kojima se nalaze hangar i kancelarijski prostor bivšeg avio-prevoznika. Oni su kao razlog naveli promjenu statusa MA i to što više ne obavljaju djelatnost za koju su registrovani.

Zejak je u dopisu naglasio da je Odbor direktora Aerodroma bio dužan da zna da je MA u stečaju dobio prošle godine odobrenje za rad od Agencije za civilno vazduhoplovstvo i Privrednog suda, i podsjetio na licence za rad koje su u međuvremenu obnovili.

Svaka šteta koju pretrpimo, a već je trpimo, biće predmet pokretanja pravnih radnji prema odgovornim licima u vašoj kompaniji, prvensteno Jandreoskom koji u medijima daje netačne informacije o poslovnom odnosu naših kompanija, pri tome navodeći „zaštitnicu“ kao osnovni izvor problema. Ona, inače, predstavlja povjerioca – državu Crnu Goru – te nije jasno zbog čega pokušava da sa Jandreoskim uništi imovinu iz koje može da se naplati država kao povjerilac – dodao je Zejak.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Kralja “kripto valuta” Crna Gora izručuje SAD

Kralj “kripto valuta” Do Kvon, prema odluci podgoričkog Višeg sdua, biće izručen Sjedinjeni Američkim Državama (SAD).To je …