Počeli pregovori unutar vladajuće većine

Počeli su pregovori unutar aktuelne vladajuće većine koje je incirao Demokratski front, saznaje Radio Crne Gore u tom političkom savezu.

Za danas je planiran razgovor lidera DF-a Andrije Mandića i čelnika Demosa Midraga Lekića, a narednih dana Mandić će se sastati i sa ostalim predstavnicima vladajućih stranaka. Poziv će, kažu, uputiti i predsjedniku Parlamenta i lideru Demokrata, Aleksi Bečiću.

Predsjednik poslaničkog kluba DF-a Slaven Radunović kaže za naš radio da će se odazvati i pozivu za sastanak, koji je sinoć indirektno uputio potpredsjednik Vlade i lider URE Dritan Abazović.

Smatra ipak da bi Abazović trebalo da provjeri svoje navode po kojima zapadni zvaničnici Front ne vide kao partnera.

Radunović navodi da su više puta čuli izjave Eskobara i drugih predstavnika SAD-a da u Frontu ne vide partnera, ali su takodje čuli da će “Amerika sarađivati sa svakom Vladom Crne Gore, koja je

demokratski izabrana voljom njenih građana, tako da su se stvari malo promijenile, a pojedini zvaničnicici shvatili da su pretjerali”, kaže Radunović.

“Ako bismo bukvalno tumačili ono što je sinoć rekao gospodin Abazović Javnom servisu, to bi značilo da on lično i oni koji razmišljaju kao on, pristaju na činjenicu da je Crna Gora kolonija i da se na neki način kandiduju za guvrenera kolonije koji ispunjavaju želje, poterebe i interse drugih država, zanemarrujući u potpunosti volju crnogorskih građana”, zaključuje Radunović.

Radio Crne Gore

Provjerite slična mjesta

Ovo su najbolji i nagrađeni službenici MUP-a

Bezbjednost i očuvanje unutrašnjeg poretka temeljne su vrijednosti od nastanka državnih institucija sve do današanje …