U najkraćem roku sjednica SO Bar – Kamenolomi jedina tačka dnevnog reda

Predsjednica SO Bar mr Milena Božović upričila je danas prijem za grupu građana iz Mrkojevića i Čanja koji su nezadovoljni odlukom nadležnih da se na području ovih MZ dozvoli eksploatacija tehničko – građevinskog kamena. Božović je ovom prilikom poručila da će u najkraćem roku zakazati sjednicu SO Bar, a na kojoj će jedina tačka dnevnog reda biti ovaj problem.

U svojstvu građana prijemu su prisustovali predstavnici mještana Čanja Stevo Novaković i Boris Zec, a ispred mještana Mrkojevića njihovi predstavnici Šefko Kovačević, Ćazim Alković i Ramo Dabecić. Ovom prilikom dostavili su potpise nezadovoljnih mještana.

Kovačević i Dabecić su naveli da vjeruju u insitutucije grada i da je ovim kamenolomom ugroženo blizu 200 domaćinstava i oko 650 stanovnika koji žive od poljoprivrede.

Zec je istakao da bi stavljanjem u pogon kamenoloma „Kalec“ na Kufinu direktno bio ugrožen razvoj turizma u ovom kraju koji je osnovni izvor prihoda velike većine mještana naselja u kojem je registrovano preko 10 hiljada kreveta za izdavanje, te dodao da se u ovom trenutku odvijaju radovi na izgradnji dva velika turistička kompleksa.
Predsjednica SO je saslušala sugrađane i njihove probleme sa kojima bi se susreli u slučaju stavljanja u pogon pomenutih kamenoloma „Velja Gorana“ u Mrkojevićima i „Kalac“ na Kufinu u Čanju.

„Problemi građana Bara uvijek su mi bili prioritet i sagledavanjem sveukupne situacije u Baru kroz razgovor sa mještanima došla sam do zaključka da se glas mojih sugrađana mora čuti u našem skupštinskom domu, kako bi imali sve relevantne činjenice i prema njima zauzeli stav po pitanju kamenoloma u Baru. Čini mi se da je neko donio ovu nespretnu odluku o eksploataciji kamena na našoj teritoriji a da pri tome nije obišao lokacije na kojima se oni nalaze, zato kao predsjednica SO Bar želim da bez obzira na već donijetu odluku nadležnih, sagledamo situaciju na sveobuhvatan način, a onako kako to građani zaslužuju. U najkraćem roku zakazaću sjednicu SO Bar na kojoj će jedina tačka dnevnog reda biti vezana za ovaj problem““, poručila je Božović.

Primorski portal

Provjerite slična mjesta

Izabran novi Odbor direktora EPCG, nema Jokovića

Na vanrednoj Skupštini akcionara Elektroprivrede Crne Gore izabran je novi Odbor direktora u sastavu Ivan …