Procjena bezbjednosti zbog inicijative o nepovjerenju

Na zahtjev ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) i Uprava policije (UP) rade procjenu bezbjednosne situacije u državi.

“Vijesti” su pitale UP da li imaju informacije da su se “parastrukture iz dijela bezbjednosnog sektora, koji nije razmontiran do kraja, uplele u gaženje izborne volje građana”, što je u autorskom tekstu o aktuelnoj političkoj situaciji napisao savjetnik predsjednika Vlade, Vojo Laković.

Laković pominje i ugrožavanje bezbjednosti građana i države, a potom zaključuje da na udaru nije samo nada građana, niti politička stabilnost, “već i državna stabilnost i građanski mir”. On je, kako je prije dva dana saopšteno iz kabineta premijera, naveo da je Crna Gora “dovedena u bezbjednosno najopasniju situaciju u novijoj istoriji”.

Iz UP su kazali da je u toku procjena bezbjednosne situacije nakon podnošenja inicijative za izglasavanje nepovjerenja Vladi. “Imajući u vidu da je u toku izrada procjene bezbjednosne situacije, odnosno da je u toku izrada ovog akta shodno zahtijevu ministra unutrašnjih poslova koji će mu biti dostavljen kao izvještaj u skladu s njegovim zahtjevom, na vaša pitanja će biti odgovoreno nakon što predmetni izvještaj bude dostavljen ministru unutrašnjih poslova”, rekli su iz UP.

Procjenu bezbjednosti po zakonu radi ANB, na zahtjev UP.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Detalji istrage protiv Lazovića: Tajni sastanak na Grahovu sa Zvicerom, Belivukom i Miljkovićem

Uhapšeni bivši policijski funkcioner Zoran Lazović, prema tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva, sastajao se sa vođom …