Problemi prilikom izgradnje zgrade za bezbjednjake

Savjetnik potpredsjednika Vlade Filip Adžić upoznat je sa problemom na koji je naišao Sindikat bezbjednosnih institucija prilikom realizacije projekta stambene zgrade za zaposlene u bezbjednosnih institucija u Herceg Novom.

Sastanku sa savjetnik potpredsjednika Vlade prisustvovali su Mladen Šuškavčević, predsjednik sindikata bezbjednosnih institucija Crne Gore, Dušan Vukić, gradski menadžer Opštine Herceg Novi, Vladislav Velaš, sekretar sekretarijata za prostorno planiranje i izgradnju, kao i Minja Ivanović Bulatović, predstavnik vlasnika zemljišta.

Oni su istakli da problem realizacije izgradnje zgrade predstavlja trošak komunalnog opremanja koji je za njih i njihove zaposlene prevelik i da nijesu u mogućnosti riješiti ga bez pomoći Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva finansija i socijalnog staranja i Vlade Crne Gore. Dodali su da su do sada imali veliko razumijevanje i podršku svih državnih institucija kao i Opštine Herceg Novi.

Savjetnik potpredsjednika Vlade Adžić istakao je da postoji spremnost kabineta potpredsjednika Vlade da pomogne u rješavanju problema nastalog prilikom realizacije ovo projekta i da je kabinet spreman razmotriti sva moguća rješenja koja su u zakonskom okviru.

„Crna Gora je u posljednjih godinu dana pokazala veći senzibilitet prema socijalnoj pravdi svih građana, pa i zaposlenih u bezbjednosnom sektoru. Dodatno nas ohrabruje u realizaciji ovog projekta i to što postoji volja i spremnost Opštine Herceg Novi da da maksimalan doprinos u rješavanju ovog problema“, naglasio je Adžić.

Adžić je zaključio da je bezbjednosni sektor prva linija odbrane države i da oni zaslužuju posebnu pažnju u rješavanju stambenih problema zaposlenih, ističući nadu da će u budućnosti biti sve više sličnih projekata u svim gradovima Crne Gore.

Adžić i Šuškavčević razgovarali su i o mogućnostima realizacije sličnih projekata i u drugih gradovima Crne Gore.

Provjerite slična mjesta

Sjutra predstavljanje Studije opravdanosti izgradnje auto-puta

Ministarstvo kapitalnih investicija, uz podršku WBIF kancelarije u Crnoj Gori, u utorak 4. oktobra 2022. …