Montenegro Airlines tužio To Montenegro zbog uniformi

Montenegro erlajnz (MA) u stečaju tužio je To Montenegro jer njihovo kabinsko osoblje koristi službene uniforme bivšeg nacionalnog avio-prevoznika, saznaje Pobjeda.

Tužba je predata Privrednom sudu krajem prošle godine, a njom nije preciziran iznos novca koji stečajna uprava traži za naknadu štete od To Montenegra, već će ga naknadno utvrditi vještak ekonomsko-finansijske struke. Prvo ročište u ovom predmetu zakazano je za 15. februar.

Stečajna masa
U tužbi se navodi da je stečaj u MA uveden 28. aprila prošle godine, zbog čega je svim zaposlenima prestao radni odnos. Određeni broj radnika, posebno oni koji su bili angažovani kao kabinsko osoblje, zaposlio se potom u To Montenegru.

U toku 2018, 2019. i 2020. godine MA je za potrebe svog osoblja – stjuardese, stjuarti, piloti i ostalo kabinsko osoblje – naručio izradu službenih uniformi. Pravilnikom o službenim uniformama u MA od 24. marta 1999. godine, član tri, propisano je koja lica zadužuju uniforme poslodavca, dok je članom devet propisano da službeno odijelo pripada zaposlenom u tom društvu. Članom deset istog pravilnika propisano je da se uniforma nosi samo u službene svrhe, a članom 23 da zaposleni u slučaju prestanka radnog odnosa može zadržati službeno odijelo ili njegove dopunske djelove pod uslovom plaćanja naknade srazmjerno nabavnoj cijeni i vremenu korišćenja – kaže se u tužbi, koju potpisuju advokati stečajne uprave MA Filip Jovović i Mihailo Bojović.

Konstatuje se da bivši zaposleni nijesu vratili službene uniforme, koje čine stečajnu masu MA, već ih koriste za potrebe i u korist To Montenegra, kao njihovog novog poslodavca.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Ovo su najbolji i nagrađeni službenici MUP-a

Bezbjednost i očuvanje unutrašnjeg poretka temeljne su vrijednosti od nastanka državnih institucija sve do današanje …