Bespovratna podrška poljoprivrednicima u saradnji sa EU partnerima

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede mr Aleksandar Stijović i šef Odjeljenja za saradnju u Delegaciji Evropske unije u Crnoj Gori, gospodin Jingve Engstormom danas su na gazdinstvu korisnika IPARD programa Veska Markovića u Dobrskom selu na Cetinju, najavili raspisivanje dva javna poziva u okviru IPARD programa – M3: investicije u fizički kapital vezano za preradu i marketing poljoprivrednih i ribljih proizvoda kao i M1: investicije u fizički kapital poljoprivrednih gazdinstava.

Ministar Stijović je pozvao sve poljoprivredne proizvođače, privredna društva iz sektora prerade poljoprivrednih proizvoda da apliciraju za sredstva bespovratne podrške u iznosu od 7, 25 miliona eura u cilju zajedničkog rada na jačanju crnogorske poljoprivrede.

“Današnjom najavom nastavka implementacije IPARD II programa šaljemo snažnu poruku da je ova Vlada nepovratno opredijeljena da u procesu evropskih integracija ispuni sve uslove koji su nephodni za punopravno članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji, a mi iz Ministarstva posebno želimo da to što je prije moguće učinimo u Poglavljima 11,12 i 13 za koja smo resorno nadležni” istakao je ministar Stijović izrazivši zahvalnost na kontinuiranoj izdašnoj podršci EU, uz uvjerenje da će biti još snažnija u programskom periodu od 2021- 2027 godina.

Stijović je istakao porodicu Marković kao primjer uspješnih korisnika sredstava bespovratne podrške u okviru prvog Javnog poziva mjere M3, za investiciju u izgradnju objekta vinarije, nabavku opreme, izgradnju upojnog bunara i biološke jame, što prema riječima resornog ministra predstavlja pokazatelj kako se kroz realizaciju novih investicija u okviru dvije mjere postižu iskoraci u dostizanju standarda i stvaraju mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta.

Gazdinstvo Markovića posjeduje vinograd površine 1,6 ha, i ugovorili su i drugi projekat u okiru trećeg Javnog poziva mjere M3 za investiciju u uređenje ekonomskog dvorišta I postavljanje solarnih panela.

Šef Odjeljenja za saradnju u Delegaciji Evropske unije u Crnoj Gori, gospodin Jingve Engstormom je potvrdio snažnu podršku Evropske unije Crnoj Gori u poljoprivrednom sektoru i pozvao poljoprivredne proizvođače da iskoriste prednost znaćajnog budžeta EU koji će se korisititi u 2022. godini za IPARD program u Crnoj Gori.

Provjerite slična mjesta

Ovo su najbolji i nagrađeni službenici MUP-a

Bezbjednost i očuvanje unutrašnjeg poretka temeljne su vrijednosti od nastanka državnih institucija sve do današanje …