Bečić: Biće mi čast da budem smijenjen zbog ideje

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić poručio je da će mu biti čast da bude smijenjen zbog ideje.

“Biće mi čast da budem smijenjen zbog ideje, a ta ideja je da bude narodna, a ne mafijaška volja”; napisao je Bečić na svom Tviter profilu.

Podsjetimo poslanici opozicije predali u skupštinsku proceduru predlog da se predsjednik parlamenta Aleksa Bečić razriješi te dužnosti.

Iz Demokratske Crne Gore komentarisali su inicijativu koja je danas podnesena ,a kojom se traži smjena predsjednika Skupštine Alekse Bečića. Kažu da se ne radi o bilo kakvoj inicijativi opozicije, već o inicijativi GP URA “i moguće drugih političkih izdajnika iz parlamentarne većine i tzv. Koalicije za 21. milion”, jer, kako kažu, bez pakta sa njima Bečića nikada opozicija ne bi mogla smijeniti.

“Čudi nas samo što su se brukali u obrazloženju Predloga. Da su makar saopštili – kolega Bečicu, izdali su vas oni sa kojima ste nas pobijedili 30. avgusta i mi hoćemo da iskoristimo tu izdaju, ne bismo im ništa zamjerili. Međutim, da oni koji su opstruirali Parlament na svakom koraku, pokušavali da izvedu ustavni puč sa tadašnjim DIK-om, bojkotovali u više navrata rad Parlamenta, bojkotovali cijelu godinu dana rad Odbora za izbornu reformu, odbijali zakonski projekat o objedinjavanju lokalnih izbora tvrdeći da je neustavan, a sada istovjetan podnose Skupštini i mnogo čega drugog, sada u Predlogu za razrješenje tvde da je nedolazak do 3/5 ili 2/3 većine za izbor nosilaca pravosudnih funkcija što je nasleđe prethodnog saziva Skupštine, a ne ovog, razlog za smjenu Bečića”, kaže Demokrate.

Bilo bi smiješno, navode u partiji Alekse Bečića, da iz toga ne viri 21 milion.

“Jer su pomenute kolege kao i svi poslanici crnogorskog i evropskog parlamenta jednoglasno usvojili prije samo mjesec dana Deklaraciju POSP-a kojom se snažno pozdravljaju rezultati predsjednika Bečića i ovog saziva crnogorskog Parlamenta, koji je na poslednjoj sjednici razmotrio sve predloge zakona Vlade i usvojio preko 60 zakona”, poručuju Demokrate.

Tako da se, kako dodaje, ne radi o bilo kakvoj inicijativi opozicije.

“Zamislite, poštovani građani, koliko se izdajnici iz parlamentarne većine moraju zastiđeti od poslanika Gencija Nimanbegua koji nije zelio da stavi potpis na izdajnički akt Koalicije “za 21 milion”, zaključuju Demokrate.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Ovo su najbolji i nagrađeni službenici MUP-a

Bezbjednost i očuvanje unutrašnjeg poretka temeljne su vrijednosti od nastanka državnih institucija sve do današanje …