MEDIJI: Đoković vlasnik firme koja se bavi razvojem lijeka protiv korone

Najbolji teniser planete Novak Đoković vlasnik je kompanije “Quant BioRes” koja se bavi razvojem tretmana protiv koronavirusa.

Ovu informaciju je objavio Rojters, pozivajući se na svoj izvor, a Nova.rs je imala uvid u danski poslovni registar koji je to potvrdio.

Novak ima 40,80 odsto udjela beneficiranog vlasništva, dok njegova supruga Jelena ima 39,20 odsto, ali se ne zna koliko su uložili u kupovinu.

Forbs ovu kompaniju naziva “misterioznom”, a CNBC da je posrijedi “kontrola štete” za ono što se nedavno desilo u Australiji.

Treći vlasnik prava, pored Novaka i Jelene Đoković jeste Entoni Čarls Silingsbi, koji se, osim kao beneficirani, vodi i kao legalni vlasnik.

Firma je formirana trećeg juna 2020. godine i kao kapital je tada navedena suma od 500.000 danskih kruna, što je oko 70 hiljada eura.

Registrovana je u Seborgu u Kopenhagenu, a spomenuti Silingsbi se nalazi i među titularima je i Ana Eva Šarlota Silingsbi, te firma Tulua doo iz Beograda.

Izvještaj za 2020. godinu pokazuje da je “QuantBioRes” poslovala sa gubitkom od 1,1 milion kruna, što znači 600 hiljada danskih novčanica više od uvodnog kapitala.

Prevedeno u one evropske, to je oko 150 hiljada eura. Kada se prebacite na zvanični sajt kompanije, može se vidueti da se ona bavi takozvanom “RRM” tehnologijom.

Njen tim biohemičara, fizičara, inženjera i programera istražuje tretmane i liječenje retrovirusa i otpornih bakterija.

Među one viruse koji su polje interesovanja Quant BioRes-a je, samim tim i koronavirus.

RRM je skraćenica od “Resonant Recognition Model” i odnosi se na tehnologiju “elektromagnetne frekvencije za ciljanje proteina u ćelijama i može se koristiti za inhibiciju procesa replikacije RNK SARS-CoV-2 kod ljudi”.

Kompanija je na svom sajtu navela da je sa istraživanjima započela jula 2020. godine, a Rojters je ranije pisao kako ima desetak stručnjaka u Sloveniji, Danskoj i Australiji.

Zanimljivo je da se na sajtu između ostalog nalazi i citat Nikole Tesle, gdje se navodi da “ako želite da razumijete tajne svemira, mislite o energiji, frekvenciji i vibraciji”.

Poznato je koliko Novak Đoković poštuje rad Tesle i njegova dostignuća na polju nauke.

S druge strane, nije nepoznato ni koliko je problema nedavno imao sa australijskim vlastima koje su ga deportovale zato što se nije vakcinisao protiv korone.

“Quant BioRes” razvija nevakcinalne metode, odnosno preventivne metode, koje sprečavaju aktivaciju koronavirusa u organizmu.

Pitanje je koliko će ova tehnologija, sve i da narednih mjeseci napravi ozbiljne pomake, moći da pomogne srpskom teniseru da izbjegne obaveznu vakcinaciju koju traži sve više država.

Ostvaruje se upravo ono što se Novaku nije dopadalo prije dvije godine kada je rekao da ne bi želio da ga neko primorava na vakcinu kako bi mogao da igra tenis.

Nova.rs/CdM

Provjerite slična mjesta

Sjutra predstavljanje Studije opravdanosti izgradnje auto-puta

Ministarstvo kapitalnih investicija, uz podršku WBIF kancelarije u Crnoj Gori, u utorak 4. oktobra 2022. …