Mandić: Većinska volja građana se može promijeniti samo na izborima

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić rekao je, povodom prijedlog za izglasavanje nepovjerenja Vladi Crne Gore, da većinska volja građana može da se promijeni samo na izborima.

“Kako će se stvari razvijati narednih dana poslije ove inicijative, teško je pretpostaviti. Prolazimo kroz političku krizu koja je počela ranije i ovo je njena kulminacija”, rekao je Mandić.

On je naveo da poslanici Građanskog pokreta URA, koji su ranije bili protiv rekonstrukcije Vlade, sada pokreću inicijativu za njenu smjenu.

“Nažalost, oni koji su spriječili da dođe do rekonstrukcije Vlade, danas pokreću inicijativu za smjenu ove vlade, tako što prosto hoće da promijene izbornu volju građana”, rekao je Mandić.

On je dodao da su građani na izborima 30. avgusta poručili da žele Demokratsku partiju socijalista u opoziciji.

“Kriza u Vladi je poprimila takve razmjere da je održavanje ovog kabineta nemoguće. Predsjednik Vlade sumnjiči potpredsjednika da je povezan sa narko kartelom, a potpredsjednik premijera da je povezan sa švercom cigareta”, naveo je Mandić.

On je ocijenio da u takvoj situaciji nema zajedničkog rada, kao i da je u takvoj Vladi nemoguće održati stabilnost.

Mandić je poručio da, ono što se može zajednički uraditi, jeste da se ne dozvoli promijena većinske volje građana.

“Ta većinska volja može da se promijeni samo na izborima, tako što bi svi učesnici na izborima jasno saopštili ko su njihovi partneri i kakav imaju odnos prema pojedinim političkim strankama i subjektima”, rekao je Mandić.

Prijedlog da se glasa o nepovjerenju Vladi premijera Zdravka Krivokapića potpisao je 31 poslanik opozicije i članica vladajuće koalicije, koalicija “Crno na bijelo”.

Srna

Provjerite slična mjesta

Ovo su najbolji i nagrađeni službenici MUP-a

Bezbjednost i očuvanje unutrašnjeg poretka temeljne su vrijednosti od nastanka državnih institucija sve do današanje …