Udarne vijesti

URA podnijela inicijativu za smjenu Vlade

Građanski pokret URA neće simulirati procese, odugovlačiti i mrcvariti većinsku volju građana koji žele stabilnost, reforme i put ka EU i već danas je u skupštinsku proceduru uputila inicijativu na osnovu koje će se vidjeti da li aktuelna Vlada ima podršku većine poslanika, saopšteno je iz URE.

Ovo je prije svega i test da li koncept manjinske vlade koju su, kako kažu, predložili svim poslanicima ima većinu u parlamentu.

“Ono što je bilo očekivano jeste da nakon izglasavanja interpelacije trima ministarima i sam premijer pokrene proceduru kojom bi se pokrenulo pitanje povjerenja Vladi, ali pošto se to nije desilo, smatramo da se to pitanje mora riješiti”, navodi se u saopštenju.

Interpelacijom ministara, kako navode, u stvari se i pokazalo da ova Vlada nema podršku poslanika u parlamentu i to ne zbog URE.

“ Stoga se ne možemo praviti da se ništa ne događa i da procesi nijesu blokirani. Crna Gora i njen politički život više ne mogu da izdrže status kvo“, kažu iz URE.

Ako se utvrdi da ova vlada nema podršku, ponudili su koncept manjinske vlade bez DPS-a i DF-a svim poslanicima.

“I nadamo se da će se velika većina parlamenta prema tome odnijeti odgovorno i podržati takav koncept”, zaključili su iz te partije.

Inicijativa je uslijedila nakon što je koalicija „Crno na bijelo“ zatražila formiranje manjinske vlade koju neće činiti Demokratska partija socijalista i Demokratski front.

Podsjetimo, inicijativa je validna ako je potpiše 27 poslanika.

RTCG

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Auto-putem do sada prošlo više od 320 hiljada vozila

Novom dionicom auto-puta, za prvih 18 dana avgusta, prošlo je 209.415 vozila, dok ukupan promet …