Premijer Krivokapić i ministar Milatović obišli radove na izgradnji Naučnog-tehnološkog parka

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, obišli su radove na izgradnji Naučno-tehnološkog parka koji će doprinijeti bržem ekonomskom razvoju Crne Gore.

Premijer Krivokapić je kazao da će nakon svih dogovora Naučno – tehnološki park biti otvoren do kraja godine.

„Ovo je kutak koji će da okupi mlade, perspektivne, pametne, prevashodno studente, ali i one koji su završili fakultet, kako bi mogli da realizuju svoje ideje na osnovu startapova i drugih oblika prelaznih rješenja u transfer tehnologiji od Univerziteta ka privredi. Ono što je nedostajalo i Crnoj Gori, a pogotovo Podgorici, je jedan ovakav objekat koji se dugo vremena priprema“, kazao je premijer Krivokapić.

Predsjednik Vlade istakao je da su svi ubijeđeni da će, uz obećanje izvođača, sve biti urađeno na najkvalitetniji način, sa najsavremenijom opremom.

„Kako bi nove tehnologije i uslovi u kojima bitišu sve potencijelne mogućnosti našeg kapaciteta koji je najbolji u dijelu ljudskog, došao do izražaja i svojom kreativnošću i pameću stvorio proizvode koji mogu biti konkurentni ne samo u Crnoj Gori, nego i u čitavom svijetu“, kazao je premijer.

Ministar Milatović kazao je da su kapitalnim budžetom za 2022. predviđena sredstva za završetak NTP-a i potpisivanje ugovora, odnosno Aneksa ugovora između Uprave za javne radove i izvođača.

„Sada imamo sve preduslove da dođe do završetka ovih radova. Inovacije su u fokusu MER i Vlade Crne Gore. Izdvajanje za inovacije u ovoj godini će biti na nivou od skoro 8 milona eura, što je istorijsko izdvajanje u Crnoj Gori“, poručio je ministar Milatović.

Ministar je saopštio i da će ove godine u fokusu biti i rad Fonda za inovacije.

„Već u toku februara, Fond za inovacije (FZI) će krenuti i sa podrškom u vidu inovacionih vaučera. Upravo i NTP koji će biti otovoren do kraja ove godine će biti kuća FZI i za sve ostale institucije u Crnoj Gori koje se bave inovacionim radom i naravno, za naš inovacioni ekosistem“, poručio je ministar Milatović.

Provjerite slična mjesta

Kralja “kripto valuta” Crna Gora izručuje SAD

Kralj “kripto valuta” Do Kvon, prema odluci podgoričkog Višeg sdua, biće izručen Sjedinjeni Američkim Državama (SAD).To je …