Vujović: DPS će podržati manjinsku Vladu

Politički analitičar Zlatko Vujović je, komentarišući prijedlog koalicije “Crno na bijelo” za formiranje manjinske Vlade, rekao da je teško procjenjivati da li će ta ideja dobiti podršku i vlasti i opozicije u crnogorskom parlamentu.

Teoretski je moguće da i DPS i DF podrže manjinsku Vladu, ali u stvarnosti to i nije baš izvjesno. Vjerujem da će inicijativa dobiti podršku opozicije, uključujući i DPS. To je nešto što je po meni realan scenario – kazao je Vujović za Radio Slobodna Evropa.

On inicijativu o formiranju manjinske Vlade naziva svojevrsnim eksperimentom.Mi smo u proteklih godinu imali jedan eksperiment u vidu proruske, prosrpske Vlade koju je u velikoj mjeri personalno kreirala Srpska pravoslavna crkva, a sada bi da uđemo u drugi eskperiment formiranja jedne manjinske, prozapadne, proevropske Vlade. Vidjeli smo da prvi eksperiment nije funkcionisao, a sada ćemo da vidimo da li će doći do dogovora o drugom eksperimentu – kazao je Vujović.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Danas predstavljanje Agrobudžeta, vrijedan 75 miliona eura

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, predstaviće danas Agrobudžet za ovu godinu, vrijedan oko 75 miliona …