ŠEHOVIĆ: U februaru pad Krivokapićeve Vlade i izbor nove

Potpredsjednik Socijaldemokrata Crne Gore i poslanik te partije u Skupštini Crne Gore Damir Šehović kazao je u intervjuu za Pobjedu da je došlo vrijeme za raščišćavanje političke situacije u državi. Dodao je da očekuje pad Krivokapićeve Vlade na vanrednoj sjednici parlamenta u februaru.

– Vjerujem da je pitanje dana kada će se inicijativa za izglasavanje nepovjerenja ovoj vladi ponovo naći u skupštinskoj proceduri. Prilično sam siguran da će dobiti podršku parlamenta na vanrednoj sjednici koja će se tim povodom zatražiti, pa nije isključeno da već tokom februara izglasamo nepovjerenje aktuelnoj, ali i dobijemo novu vladu – rekao je Šehović za Pobjedu.

Potpredsjednik SD-a je istovremeno najavio neku vrstu regrupisanja na političkoj sceni i bliže programske saradnje građanski orjentisanih partija.

– Da bi se to desilo, da bi programski srodni politički subjekti sarađivali, sve partije moraju najzad da shvate da zaštita sitnih, partikularnih interesa više nije opcija, te da se svi skupa moramo mijenjati. I vlast i opozicija. Ta promjena ne znači bilo čiju kapitulaciju, već priznanje grešaka, kojih je, bez sumnje, bilo na obje strane, te zrelost da prepoznate potrebe građana i novog vremena koje živimo – rekao je Šehović.

Provjerite slična mjesta

Tačka na priču o pet miliona štete

Nekadašnji gradonačelnici Budve, Dragan Krapović i Marko Carević, i bivši načelnik opštinske Službe za naplatu …