ABAZOVIĆ: Nudimo manjinsku Vladu bez DPS-a i DF-a

Lider Građanskog pokreta URA i potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović kazao je da koalicija Crno na bijelo nudi stvaranje manjinske vlade, što je, kako je istakao, jedno od mogućih rješenja krize vlasti. Ponudu za podršku manjinskoj vladi uputiće 81 poslaniku, kaže Abazović, i poručuju da u njoj ne bi bilo mjesta za DPS i DF.

On je na pres konferenciji koalicije Crno na bijelo saopštio i da je Vlada Crne Gore uradila i neke dobre stvari, podsjećajući da su podržavali maksimalno izvršnu vlast i bili najjači stub na koji se vlada oslanja.

Abazović smatra da nude model za koji smatraju da je moguće rješenje: “Mi nudimo da mi stvorimo manjinsku vladu, da je podrže svi, ponuđena će biti 81 poslaniku u parlamentu, sa željom da konsenzus bude što širi i da bude na nivou najmanje 49 poslanika”.

Cilj je, kaže, da se odblokira put ka Evropskoj uniji.

“Ako neko ima rješenje koje je održivo, tu smo da ga čujemo”, rekao je Abazović, navodeći da je njihov koncept jasan.

Ističe i da izbori ostaju kao otvorena opcija, te da se mandat vrati građanima. Ako svoje ideje ne mogu ostvariti iz vlasti, kako je rekao, nije problem ni da odu i za njih se bore iz opozicije.

Govoreći o tome ko može, a ko ne u manjinsku vladu, Abazović je rekao da bi prioritet imali potpisnici Memoranduma: “Logično je da za DPS i DF ne bi bilo mjesta u manjinskoj vladi”.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Zlatna groznica u susjedstvu: Lykos Metals na tragu otkrivanja zlata i u Čajniču

Firma Lykos Metals, koja je izvijestila o pronalaženju većih količina zlata u općini Jezero, na …