Udarne vijesti

BILČIK: Vlada i parlament u CG postoje, ali ne funkcionišu

Za napredak Crne Gore ka Evropskoj uniji ključno je da zemlja ima stabilnu vladu sa jasnom većinom u parlamentu, što u ovom trenutku nije slučaj. Vlada i parlament postoje ali oni ne funkcionišu, a rješenje za ovaj problem u rukama je političara u Crnoj Gori – poručio je u intervjuu za Pobjedu Vladimir Bilčik, predsjedavajući parlamentarnim Odborom za stabilizaciju i pridruživanje i izvjestilac Evropskog parlamenta.

Pratimo veoma pažljivo šta se dešava i očekujemo da se nešto mora riješiti narednih mjeseci. Ovo, opet, zavisi od političara u Crnoj Gori i oni znaju šta su im opcije. Jedna opcija je da još uvijek možete da pokušate da učinite da Vlada funkcioniše a za to biste morali da osigurate jasnu većinu u parlamentu, a to se u ovom trenutku čini veoma problematičnim, da budem iskren. Možete naravno da raspustite parlament i raspišete nove izbore, ali dosta političkih snaga u Vladi ne želi to da uradi ili možete da pokušate da vidite kako da rekonstruišete Vladu i uključite one političke snage koje trenutno nijesu u Vladi. Matematički, ovo su tri opcije, ali to je naravno u rukama političara. Suština je da status quo nije održiv – poručio je Bilčik.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Medigoviću nanogica 75 dana za milionsku štetu na petrovačkom šetalištu

Nekadašnji potpredsjednik Opštine Budva i visoki lokalni funkcioner Demokratske partije socijalista u metropoli turizma, Milenko …