Vlada koči kadrovsku politiku MUP-a i Uprave policije

Iako su Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije planirali da do kraja januara usvoje kadrovski plan i novi Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, to se, po svemu sudeći, skorije neće dogoditi.

Sagovornici “Vijesti” iz vrha ove dvije institucije, potvrdili su da je Nacrt pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, pred Novu godinu poslat Vladi, ali način i njihovo viđenje reorganizacije službe, se ne poklapaju sa vizijom kabineta premijera, odnosno njegovog savjetnika za bezbjednost Voja Lakovića.

Savjetnik za bezbjednost premijera Zdravka Krivokapića, kako saznaju “Vijesti”, piše sugestije i promjene koncepta Nacrta pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji MUP-UP, tako da se ne zna kada će dokument ponovo vratiti na novu obradu Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Upućeni tvrde da će rad na novom kadrovskom dokumentu MUP-a i UP vjerovatno potrajati jer i nakon što se obje strane usaglase oko završnog rješenja, potrebno je da Vlada utvrdi Predlog Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji nakon čega se tek može početi sa dijeljenjem novih rasporednih rješenja.

Vijesti čekaju odgovore iz Vlade: Krivokapić
Vijesti čekaju odgovore iz Vlade: Krivokapićfoto: Luka Zeković
MUP nije odgovorio na pitanja “Vijesti” – da li ima problema oko Nacrta pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta i da li se i zbog čega kasni sa usvajanjem kadrovskog plana, koji je trebalo da bude usvojen do kraja januara.

Iz Uprave za kadrove odgovoreno je “Vijestima” da je Ministarstvo unutrašnjih poslova od njih za sada samo tražilo izjašnjenje oko promjene pojedinih policijskih zvanja…

”Ministarstvo unutrašnjih poslova nije zvanično dostavilo Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Upravi za kadrove, već je od Uprave za kadrove zatraženo izjašnjenje u pogledu određenih rješenja, koja se odnose na koncept buduće organizacione strukture i određenih radnih mjesta u policijskom zvanju. Imajući u vidu navedeno Uprava za kadrove nema podatke i ne može se izjasniti o broju sistematizovanih radnih mjesta, koji je definisan dokumentom Ministarstva unutrašnjih poslova”, piše u odgovoru samostalne savjetnice Sektora za obuku i razvoj kadrova Uprave za kadrove Bojane Šćepanović.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

OHRABRENJE: Deficit budžeta niži 156 miliona eura od plana

Kumulativni budžetski deficit za prvih osam mjeseci ove godine iznosio je 9,4 miliona eura ili …