Katnić: Zaplijenjeno je pola tone kokaina, ali su 2021. prošle tri tone

Akcija policije i Specijalnog državnog tužilaštva u kojoj je zaplijenjeno pola tone kokaina je veliki uspjeh, ali je zbog propusta u obavještajnom sektoru u tri navrata 2021. godine kroz Crnu Goru prošlo, kako se osnovano sumnja, čak tri tone kokaina – naglasio je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić tokom jučerašnje zajedničke konferencije za medije Specijalnog državnog tužilaštva, Uprave policije, Uprave prihoda i carina.

Govoreći o zapljeni 500 kilograma kokaina u Logističkom centru Volija u Zeti, slavni specijalni tužilac je naglasio da je, prema njihovim saznanjima, droga trebalo da stigne do slobodne carinske zone, ali je operacija spriječena zajedničkom akcijom policije, tužilaštva i Uprave prihoda dok se kokain nalazio u magacinu Volija.

KRIMINALNA GRUPA
Prema riječima Katnića, kriminalna organizacija koja je odgovorna za šverc 500 kilograma kokaina formirana je na teritoriji Slovenije, Ekvadora i Crne Gore I, kako se sumnja, ima više članova, ali se za sada ne zna ko se nalazi na njenom čelu.

Otkriven je samo jedan od osumnjičenih – špediter iz Bara Đoko Drobnjak i njemu je određeno zadržavanje do 72 sata.

Iako je uhapšen samo špediter iz Bara i za sada nepoznati ostali članovi kriminalne grupe, Katnić je naglasio da je ,,riječ o apsolutno uspjeloj akciji“.

Kao što je i svaka akcija SDT-a uspjela savršeno. To je zato što postoje međunarodni partneri koji pružaju pomoć, a i mi njima. Mi smo kao država dužni da zaštitimo teritoriju, ljudstvo i sve drugo, ali i partnere i komšije da im preko naše teritorje ne stiže droga. U ovoj akciji zapljene droge smo to uradili besprekorno – kazao je glavni specijalni tužilac.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Zlatna groznica u susjedstvu: Lykos Metals na tragu otkrivanja zlata i u Čajniču

Firma Lykos Metals, koja je izvijestila o pronalaženju većih količina zlata u općini Jezero, na …