Još se ne zna kada će opozicija ponovo pokrenuti pitanje povjerenja Vladi

Poslanik Demokratske partije socijalista Predrag Sekulić ocijenio je za Pobjedu da postoje dvije mogućnosti za rješenje aktuelne političke krize – jedna je izbor tehničke, a druga je izbor manjinske vlade.

On je pojasnio da su to jedine dvije mogućnosti jer unutar parlamentarne većine nema saglasnosti oko moguće rekonstrukcije.

NOVI MODELI

Tehničku vladu bi činili predstavnici i vlasti i opozicije i ona bi imala mandat da u određenom roku pripremi izbore, a druga mogućnost je da dio parlamentarnih stranaka – u javnosti se pominju partije koje su potpisnice Memoranduma, izađu sa programom i traže manjinsku podršku u Skupštini Crne Gore – istakao je Sekulić.

Kazao je da je aktuelna Vlada u prethodnih godinu dana pokazala da je nesposobna da riješi bilo koji ozbiljniji problem i istakao da je Crna Gora rekorder po broju oboljelih od korona virusa, da je nezapošljenost veća za 15 hiljada, kao i da nijedan važniji infrastrukturni projekat nije završen.

  • I vlast i opozicija su saglasni da ova i ovakva Vlada nema mandat da i dalje vodi unutrašnju i spoljnu politiku i da se moraju tražiti novi modeli kako bi politička kriza bila riješena – rekao je Sekulić.

Saopštio je i da će podnijeti novu inicijativu za glasanje nepovjerenja Vladi, ali nije mogao da precizira kada će to biti, jer, kako je rekao, mnogo je važnije da je podrži što više partija iz vlasti i opozicije.

Podsjetio je da DPS ima trideset poslanika i da se zbog toga svaki razgovor vlasti i opozicije mora voditi sa njima.

ODRŽIVO RJEŠENJE
Predsjednik Force Genci Nimanbegu, komentarišući mogućnost da se kroz Memorandum o saradnji formira manjinska vlada, kazao je Pobjedi da to jesu želje pojedinih potpisnica ovog dokumenta, ali i istakao da još uvijek nije bilo nikakvih konkretnih razgovora na tu temu.

Sve su to želje pojedinih potpisnika Memoranduma, one mogu biti različite. Ja razmišljam o tome kako da se institucionalno odgovori na krizu, koja je politička. Ako neko potegne tu temu, mi smo spremni za taj razgovor – rekao je on.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Finansijski uspon Air Montenegra: rast prihoda i profita

Nacionalni avioprevoznik, Air Montenegro, nastavlja sa finansijskim i operativnim usponom, generišući 62,3 miliona eura prihoda …