Zbog lažnih kovid potvrda i testova 17 krivičnih prijava

Od septembra 2021. do danas, Uprava policije podnijela je 17 krivičnih prijava protiv osoba za koje se sumnja da lažiraju kovid potvrde i PCR testove. Građani kažu da znaju za takve slučajeve i osuđuju ih.

Igramo se. Sa ljudima, novcem, a često i sa onim što nam je najvažnije. Zdravljem. Tako u jeku epidemije, oni koji nijesu željeli da se vakcinišu, a shodno tome u vise navrata nijesu mogli ući u brojne objekte, dosjetili su se da bi uz lažnu kovid potvrdu mogli proći svugdje. Neki su od toga profitirali, drugi dobili šta su željeli. Da se brojni služe ovim trikovima, u Crnoj Gori javna je tajna.

Lažne kovid potvrde postoje otkako je i počelo izdavanje pravih, kaže Aleksandar Sekulić iz Ministarstva zdravlja. Napominje da zaposleni u zdravstvenom sistemu ne vrše takva krivična djela.

“Već to rade ljudi koji falsifikuju u svojim kućnim uslovima, ili koriste druge elemente kako bi radili ta krivična djela”, navodi on za TVCG

Prvu prijavu policija je od ministarstva zdravlja dobila 8. septembra prošle godine.

U prijavi koju je Ministarstvo zdravlja dostavilo Upravi bilo je navedeno da se određeno lice na teritoriji opštine Podgorica bavi prodajom potvrda i PCR testova, a bio je naveden i kontakt telefon ove osobe.

No, ovo nije jedini slučaj. Policija je od septembra 2021. do danas podnijela 17 krivičnih prijava protiv lica za koje se sumnja da su počinili krivična djela falsifikovanje isprave i nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti i to u Podgorici, Pljevljima, Bijelom Polju i Tivtu.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Kralja “kripto valuta” Crna Gora izručuje SAD

Kralj “kripto valuta” Do Kvon, prema odluci podgoričkog Višeg sdua, biće izručen Sjedinjeni Američkim Državama (SAD).To je …