Kokain stigao 2. januara, carinici ga otkrili 11.

Više od pola tone kokaina u pošiljci banana namjenjenih kompaniji “Voli” prije dva dana pronašli su carinici u Luci Bar i o tome obavijestili Specijalno državno tužilaštvo (SDT) i Upravu policije (UP), saznaju “Vijesti” nezvanično.

Nakon instrukcija nadležnih da propuste pošiljku, kako bi kontrolisali isporuku, banane su juče utovarene u kamione te trgovinske kompanije, iz koje su, nakon što su stigle u magacin, pozvali policiju.

SDT, ni UP nijesu juče odgovorili na pitanja “Vijesti” o toj zapljeni, niti su javnosti saopštili detalje.

Na pitanja o pronađenom kokainu nijesu odgovorili ni iz kompanije “Voli”.

Do kasno sinoć, niko nije bio uhapšen u toj akciji, rečeno je “Vijestima” iz Uprave policije.

Prema saznanjima “Vijesti” pošiljka banana u barsku luku uplovila je 2. januara. Taj kontingent naručen je preko kompanije crnogorskog državljanina koji godinama živi i posluje u Sloveniji.

Jedan od sagovornika kazao je da je pošiljka tek 11. januara bila na rasporedu za pregled i pretovar.

Nezvanično, više izvora uključenih u istragu, kazalo je da su radnici kompanije “Voli”, kada su pretovarali banane u magacinu, otkrili i sumnjive pakete.

Iz Uprave policije nije objašnjeno kada su saznali za sumnjivu pošiljku, niti da li su čekali da ih neko distribuira dalje od magacina trgovinskog lanca.

Sagovornik iz bezbjednosnog sektora kasno sinoć kazao je da u paketima pronađenim u magacinu ima više od pola tone bijele supstance za koju se sumnja da je kokain.

Na tim pakovanjima ispisano je “S.R.B.” i “R.S.B.”.

Carinarnica u Luci Bar nema upravnika od 1. januara, jer je 31. decembra istekao v.d. status Željku Ivanoviću, koga je na to mjesto postavio doskorašnji v.d. direktora Uprave prihoda i carina Aleksandar Damjanović. Aktuelna v.d. Milena Petričević nije Ivanoviću produžila status.

Prava Crna Gora saopštila je juče da su im dostavljene fotografije na kojima se u paketu banana vidi, “kako se sumnja, velika količina, prema svim indicijama, kokaina”.

Oni su pozvali institucije da hitno reaguju, a predsjednik partije i poslanik Marko Milačić je zatražio da se uhapsi vlasnik kompanije “Voli” Dragan Bokan.

Iz Demokratskog fronta pozvali su nadležne da nagrade magacionere kompanije “Voli”.

Juče pronađena droga nije i prva otkrivena u pošiljci banana namijenjenih kompaniji “Voli” – u junu 2018. godine brodom iz Ekvadora dopremljen je kontejner sa oko 30 kilograma kokaina.

Skupocjeni bijeli prah tada je pronađen u kontejneru kompanije “Maersk”.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …