Udarne vijesti

Iz barske luke isplovio poslednji kruzer

Nakon dvije godine u barskoj luci nema kruzera na zimovniku što bi moglo potvrditi optimistične najave o oživljavanju kruzing turizma jer je pandemija koronavirusa od 2020.godine „vezala“ putničke brodove, piše Primorski portal.

Iz barske luke jutros je isplovio “Norwegian Jewel“, kruzer poznate kruzing kompanije NCL koji je bio vezan na gatu II AD Port of Adria u takozvanoj raspremi tokom koje je zamjenjena posada, oko 350 članova.

Na gatovima Port of Adria već 25 mjeseci bili su vezani kruzeri na “zimovniku”, potvrđeno je za Primorski portal u PoA. Tokom zimovnika na putničkim brodovima je angažovan minimalan broj članova posade, neophodan za njegovo osnovno održavanje.

-U ovom periodu ukrcano je preko 10.000 članova posade. Obezbjeđeno je testiranje članova posade na korona virus, uređen terminal za opremu posade, navodi portal saznanja iz PoA.

Kompanije pribjegavaju slanju brodova u raspremu u vremenu kada nisu uposleni. Od 2020.godine pandemija koronavirusa je isključila iz saobraćaja kruzing flotu.

Kruzing kompanije očekuju “oživljavanje” ovog vida turističke ponude u 2022.godini.

Prvi kruzer koji je bio na zimovniku na gatovima PoA, od decembra 2020. godine je “Norvegian Spirit” koji plovi plovi od 1998.godine. Prije dvije godine, NCL, je u rekonstrukciju kruzera uložila 100 miliona dolara. Na svojih 14 paluba prima 1.996 putnika o kojima brine 965 članova posade.

Izvor: Primorski portal

Foto: Dejan Senić

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Medigoviću nanogica 75 dana za milionsku štetu na petrovačkom šetalištu

Nekadašnji potpredsjednik Opštine Budva i visoki lokalni funkcioner Demokratske partije socijalista u metropoli turizma, Milenko …