Građani duguju veliki novac za porez, kreće prinudna naplata

Građanima je objašnjeno da se javnim objavljivanjem smatra da je rješenje dostavljeno i kreće rok prinudne naplate, kaže Driton Đokaj
Ukupan broj rješenja za porez na nepokretnost u 2021. godini Opštine Tuzi iznosio je 5.100 za fizička lica i 42 poreska rješenja za pravna lica. Kako je kazao Driton Đokaj, sekretar za finansije, od rješenja za fizička lica ostala su neuručena 1.400, dok su za pravna lica sva dostavljena. Građani, odnosno fizička lica, ukupno za porez na nepokretnost duguju 180.000 eura.

– Sva rješenja koja nijesu dostavljena za fizička lica se odnose na objekte. Opština Tuzi je u protekle dvije godine primjenjivala Odluku o mjerama za ublažavanje finansijskih posledica nastalih usled pandemije kovid-19 i tako obezbijedila brojna olakšanja za privredu i stanovnike. Tu se misli na popust od četiri mjeseca za plaćanje naknade za korišćenje komercijalnih objekata kojima je omogućen pristup sa opštinskog puta (u 2020. godini), potpunog oslobođenja poreza na zemljište za sva fizička lica (za 2020. i 2021. godinu), oslobođenje plaćanja članskog doprinosa za Turističku organizaciju za sva privredna društva koja posluju na teritoriji opštine Tuzi (za 2020. i 2021. godinu). Tu su i brojne mogućnosti odlaganja plaćanja poreskih obaveza na zahtjev poreskih obveznika i fizičkih i pravnih lica – kazao je Đokaj.

Dan

Provjerite slična mjesta

Jakšić Stojanović: Radna grupa provjeriće diplome u Ministarstvu prosvjete

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija odlučno je da se uhvati u koštac s problemom lažnih …