Ugašena primarna proizvodnja KAP-a, u kombinatu rade fabrike legura i trupaca

Trenutno je u fabrikama trupaca i legura i ostalim djelovima KAP-a zaposleno 200 radnika, dok su se ostali prijavili na Zavod za zapošljavanje. Vjerujemo da će biti primljeni u Elektroprivredu, što su im obećali iz te firme, kazali su Pobjedi iz Uniproma.

Potvrdili su da je 170 ćelija elektrolize planski ugašeno, dok je 12 aktivno, kako bi se dovršila ekspertiza za gasove koja traje već godinu, radi poboljšanja svih ekoloških parametara.

– Ukoliko nekad ponovo dođe do aktiviranja primarne proizvodnje, važno je da budemo spremni za rad uz najviše ekološke standarde, što je i bila praksa do sada – kazali su iz Uniproma.

Na pitanje Pobjede kako će regulisati isplate obećanih 450 eura radnicima koji su ostali bez posla, iz Uniproma su kazali da će im taj novac isplaćivati dok se ne zaposle ili ne snađu u narednih pola godine. Ranije su naveli da će naknadno, u zavisnosti od potrebe za konzerviranjem fabrike, odlučiti koliko radnika će ponovo angažovati, ali nijesmo dobili odgovor o kom je broju riječ. Posljednjeg dana prošle godine sa svim radnicima primarne proizvodnje raskinuti su ugovori o radu, uz obećanje da će onima koji ne budu angažovani ili ne budu imali uslove za penziju, pola godine isplaćivati 450 eura.

Nema zainteresovanih
Juče je istekao rok koji je vlasnik Uniproma Veselin Pejović dao predstavnicima Vlade, partija, javnih preduzeća i Privredne komore, da pošalju spisak dokumentacije koju žele da vide. Ponudio je da od danas do 21. januara u sjedištu Uniproma imaju pristup svoj personalnoj,

komercijalnoj i finansijskoj dokumentaciji. Ipak, ovaj poziv nije se odnosio na sve predstavnike Vlade.

Izuzetak u odnosu na sve pozvane moramo napraviti personalno prema premijeru Zdravku Krivokapiću, koji je jedan od glavnih zagovornika da se KAP zatvori, potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću, koji je KAP optužio da se bavi falsifikovanjem i pranjem para, kao i ministru ekonomije Jakovu Milatoviću, koji je denucirao pred stranim ambasadorima ovo privredno društvo služeći se neistinama – poručio je Pejović ranije.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Otvara se škola za pastire, interesovanje veliko

Kad im je dosta stresa, buke, gužve i asfalta, mnogi često kažu da će “otići …