Udarne vijesti
milatovic

Neto investicije veće nego 2019. godine

Ministarstvo ekonomskog razvoja (MER) planira da u 2022.godini razmotri i kreiranje posebnog zakona o podsticaju investicija, gdje bi se na jednom mjestu našle sve povoljnosti investiranja u Crnu Goru i dodatno učvrstio povoljan investicioni ambijent. To je na Tviteru najavio ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

On je rekao da je Ministarstvo ekonomsog razvoja u saradnji sa Svjetskom bankom kreiralo Registar podsticajnih mjera za investicije.

“Registar predstavlja pregled programa podrške, podsticajnih mjera i olakšica za investitore. Ovome sada treba dodati i dodatno poresko rasterećenje koje dolazi sa ‘Evropom sad”, naveo je Milatović.

Kako je naveo, po podacima Centralne banke Crne Gore u periodu janaur do oktobra 2021. godine, ukupan priliv stranih direktnih investicija (SDI) iznosio je 677,9 mil eura a odliv SDI 279,6 miliona eura.

“Rezultirajući neto prilivom SDI od 398 miliona eura. Ovo je za 8,2 odsto više u odnosu na isti period 2020. godine a za 30 odsto u odnosu na cijelu 2019. godinu”, rekao je Milatović.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Skandalozna prepiska: “Nije no Konik glibavi”; “Levo pumpa, iza crkva, desno cigani”…

Univerzitet Crne Gore treba da preispita da li su student/kinje Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore …