Udarne vijesti

AERODROMI: Radi se na novoj sistematizaciji, viškovi za noćnji rad

Aerodromi Crne Gore planirane prihode za prošlu godinu su ostvarili još u septembru, a kompanija je lani smanjila rashode i ostvariće dobit veću od milion eura, saopštio je u intervjuu Pobjedi predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Nebojša Đoković.

Ukoliko poredimo poslovanje sa 2020. godinom, kada je gubitak bio više od 14 miliona eura, rezultat je odličan, ali smo još daleko od rekordne 2019. godine i nadamo se da se sa prestankom pandemije brzo možemo vratiti na taj nivo. Zreli smo odavno i za povećanje kapaciteta kada je u pitanju proširenje platforme i prihvat putnika u terminalnoj zgradi, ali to je već dugoročna investicija – kazao je Đoković.

Plate se isplaćuju redovno. Takođe, sve poreske obaveze će biti izmirene, kao i obaveze prema dobavljačima. Veoma smo likvidni i ne postoji bojazan da se nova IATTA sezona ne pripremi na vrijeme.

“Mi imamo dva aerodroma i moraju postojati duple službe što dodatno stvara utisak o velikom broju zaposlenih (npr. u poređenju sa Ćilipima). Ipak, svjesni smo da se godinama neselektivno zapošljavao veliki broj ljudi, nije se ulagalo u njihovo usavršavanje kao ni u podizanje standarda poslovanja i opremanju obje naše vazdušne luke. Nedostatak opreme se pojavljuje gotovo dnevno i tu ćemo imati značajna ulaganja. Kolika, to ćemo definisati planom javnih nabavki za ovu godinu (kao npr. za vozilo za odmrzavanje krila aviona i sl.).

Radimo na novoj sistematizaciji, očekujemo da u naredna dva mjeseca sve okončamo i vidimo koji je to optimalan broj zaposlenih (trenutno ih imamo blizu 800 računajući i sezonske radnike). Tada ćemo procijeniti da li da se ide sa posebnim socijalnim programom shodno važećem ili novom kolektivnom ugovorom sa sindikatima kompanije ili možda da dio radnika bude angažovan u noćnoj smjeni ukoliko se realizuje plan da podgorički aerodrom radi 24 sata’, kazao je Đoković.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Spremne velike smjene direktora: Na udaru Đukanović, Rovčanin..

Vlada premijera Dritana Abazovića i nova parlamentarna većina pripremaju smjene kadrova Demokratskog fronta i Demokrata …