Udarne vijesti

Janjušević: Rudnik uglja neće biti ugašen

Predsjednika Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja Dušan Janjušević poručio je da nijesu tačni navodi o gašenju rudnika.

Vijest o tome je objavio portal BiznisCG.

“Poslednjih mjeseci svjedočimo brutalnoj kampanji usmjerenoj protiv energetskog sektora. Razni lobiji i od njih finansirani pojedinci, rade sve kako bi narušili energetsku stabilnost države Crne Gore”, naveo je Janjuševoć.

Kako je istakao, o značaju Rudnika uglja, a samim tim i Termoelektrane, poslednjih mjeseci su direktor Elektroprivrede Nikola Rovčanin i on nebrojeno puta govorili i pred stručnom i pred laičkom javnošću, i uspjeli su, kaže, da argumentovano dokažu značaj postojanja ova dva privredna giganta.

“Za to vrijeme, neki važni činioci privrednog i političkog života naše zemlje su ćutali ili aminovali pokušaje gašenja Termoelektrane, i na kraju su shvatili da smo bili upravu. Sada imamo povampirene izvršioce tuđih interesa koji svojim medijskim spinovima pokušavaju nanijeti štetu ne samo Rudniku uglja i Termoelektrani u Pljevljima, već i cijeloj državi Crnoj Gori. Gospodo, Rudnik uglja neće biti ugašen dok poslednji grumen leži pod ovom pljevaljskom zemjom”, poručuje Janjušević.

Cementara je, navodi, svakako investicija za koju se snažno zalažu i upravo ove godine očekuju konkretne poteze u tom pravcu.

“U cilju realizacije ovog projekta, vode se pregovori na više relevantnih adresa, od Ministarstva kapitalnih Investicija, Instituta iz okruženja pa do ambasade Republike Francuske i njenog ambasadora Kristijana Timonijea sa kojim sam imao prilike da razgovaram na ovu temu. Sve ove, kao i brojne druge aktivnosti sprovode se u cilju ekonomskog oporavka našeg grada a ne u cilju, (kako to pojedini zlonamjerni mediji kažu) gašenja Rudnika uglja”, kazao je Janjušević.

RTCG

Napomena: Portal BiznisCG objaviće sjutra faksimile dokaza gdje se vidi da je Rudnik uglja tražio sopstveno gašenje i diverzifikaciju.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Nikšić dobio prvu pametnu ekološku branu

Nikšić je dobio prvu ekološku mrežnu branu koja će u narednom periodu trajnije riješiti pitanje …