Udarne vijesti

Bečić na ponoćnoj liturgiji: Molim se za napredak Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore i lider Demokrata Aleksa Bečić prisustvovao je sinoć ponoćnoj Božićnoj liturgiji u Crkvi Svetog Georgija i Svetih 42 novomučenika momišićka u podgoričkom naselju Momišići, koju je služio otac Nikola Pejović.

Bečić je istakao da nas proslavljanje Badnjeg dana i Božića podsjeća na trajne vrijednosti našeg društva i države – mir, ljubav, multivjerski i multinacionalni sklad, solidarnost i komšijsku slogu.

To je sve ono što valja čuvati i unapređivati, čega se svakog dana valja podsjećati. Blagi dani nam pomažu da prebrodimo sve nedaće oko nas i na najljepši način proslavimo svaku radost. Ovo je praznik kada sve ostalo zaboravljamo, a kad nam se vraća životna snaga i vjera da sve prepreke možemo savladati kada računamo jedni na druge. Božić nas uči da brinemo jedni o drugima i u zajedništvu djelujemo, i da to nastavimo tokom cijele godine. Simbolika novog rađanja koja krasi Božić u nama bi trebalo da probudi nove nade i nove polete, s kojima ćemo ući u savladavanje novih izazova, kako na ličnom, tako i na porodičnom planu – naveo je Bečić.

Otac Pejović je kazao da mu je velika čast i zadovoljstvo što je liturgiji prisustvovao Bečić i što se „zajedno sa ostalim prisutnim vjernicima pomolio za mir, blagostanje i napredak našeg naroda“.

On je poželio da ova godina bude godina kada će se pandemija izazvana virusom Korona konačno pobijediti, te da ćemo u zdravlju, miru, ljubavi i sreći graditi bolju budućnost.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Nikšić dobio prvu pametnu ekološku branu

Nikšić je dobio prvu ekološku mrežnu branu koja će u narednom periodu trajnije riješiti pitanje …