Vuković: Evropa sad eksperiment, budžet neodrživ

Politička konkurencija koja je vlast na državnom nivou radi sve kontra i Crnoj Gori je sve gore zbog toga, kazao je gradonačelnik Podgorice i potpredsjednik Demokratske partije socijalista, Ivan Vuković.

Dodaje da svakoga dana imamo novu aferu, novi primjer partijskog zapošljavanja, nepotizma.

Vuković je, odgovarajući večeras na pitanja preko platforme „Space“ na Twitteru, rekao da je DPS velika partija, koja je dugo na sceni i koja je vladala 30 godina.

„Naša politička konkurencija radi sve kontra i Crnoj Gori je sve gore zbog toga. Svakoga dana imamo novu aferu, novi primjer partijskog zapošljavanja, nepotizma. DPS gleda svoje dvorište, nastavlja reformski proces i krajem ove godine imaćemo novu rukovodeću strukturu na opštinskom i svim drugim nivoima“, naveo je Vuković.

On je rekao da bi volio da ono što su bili standardi kojima je mjeren učinak DPS-a budu standardi kojima će se mjeriti učinak aktuelne vlasti, ali da se boji da to nije slučaj.

Kaže da je vrlo skeptičan kad je riječ o ekonomskoj politici Vlade.

„Po nama, „Evropa sad“ je ekonomski eksperiment, nešto što nije dovoljno dobro osmišljeno. Naredni mjeseci će pokazati opravdanost naše bojazni. Ne treba biti ekonomski ekspert, pa vidjeti da budžet ne može biti održiv“, istakao je Vuković.

Dodaje da će poziv mladim ljudima da se vrate u Crnu Goru biti otvaranje nove perspektive.

Gradski.me

Provjerite slična mjesta

Mrdović: Na EU putu Crne Gore godine su odavno postale samo broj

Piše: Ines Mrdović  Od davne 2008. godine, kada je Crna Gora aplicirala za članstvo u …