Udarne vijesti

Inspektori ne stižu da napišu rješenja za izolaciju, test kao dokaz za izostanak s posla

Zbog povećanja broja oboljelih, zdravstveno-sanitarni inspektori ne stižu da na vrijeme izdaju rješenja o samoizolaciji, kazala je za “Vijesti” glavna zdravstveno-sanitarna inspektorka Karmela Mujičić.

Ona je, odgovarajući na pitanje “Vijesti”, kako pozitivne osobe da opravdaju izostanak sa posla ukoliko im rješenje nije uručeno na vrijeme, kazala da poslodavcu kao dokaz mogu dostaviti rezultat testa.

”Zdravstveno-sanitarni inspektori izdaju rješenja za samoizolaciju na osnovu spiskova koje dobijaju od Instituta za javno zdravlje (IJZ) i higijensko-epidemioloških službi domova zdravlja. U posljednje vrijeme, kako i sami vidite, veliki je broj oboljelih, pa rješenja ne stižemo da izdajemo tako brzo. Oboljeli, ako im poslodavac traži rješenje o samoizolaciji, mogu da dostave rezultat testa, sa objašnjenjem da će rješenje o samoizolaciji dostaviti naknadno”, kazala je Mujičić “Vijestima”.

Iz IJZ je saopšteno da je od ukupnog broja testranih do juče u 15 časova – 6.994, pozitivno 2.590 osoba, odnosno 37 odsto.

Prijavljena je i smrt dvije osobe od posljedica koronavirusa. Prema podacima IJZ oporavila su se 472 pacijenta.

Najviše inficiranih je u Podgorici (1.205), Nikšiću (288), Baru (160), Budvi (129), Kotoru (119), Beranama (113), Cetinju (109), Tivtu (93)….

Skok BROJA oboljelih zbog pretprazničnih i prazničnih veselja
Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić kazao je da je u Crnoj Gori u posljednje dvije nedjelje zabilježeno 450 odsto više novozaraženih koronavirusom, ali i 14 odsto manje hospitalizovanih i 11 odsto manje preminulih.

Galić je, gostujući u jutarnjem programu TV Vijesti “Boje jutra”, rekao da je transmisija viruska široko rasprostranjena.

Istakao je i da podaci i kliničke slike ukazuju da je dominanatan omikron soj, kojeg karakterišu blaže kliničke slike, koštano mišićni problemi, osjećaj malaksalosti, simptomi koji liče običnoj prehladi.

Vijesti

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Nikšić dobio prvu pametnu ekološku branu

Nikšić je dobio prvu ekološku mrežnu branu koja će u narednom periodu trajnije riješiti pitanje …