Udarne vijesti

Eskobar: SAD neće oklijevati da koriste sankcije

Sjedinjene Američke Države (SAD) “neće oklijevati da koriste sankcije kako bi poslale snažnu poruku korumpiranim akterima i onima koji destabilizuju region”, poručio je specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.

Eskobar je, u intervjuu agenciji MINA, naveo da “lideri Zapadnog Balkana moraju da rade u interesu građana, umjesto za svoje lične i partijske interese”.

Nećemo oklevati da koristimo sankcije ili ostale mehanizme da pošaljemo snažnu poruku korumpiranim i destabilišućim akterima”, kazao je Eskobar.

Ocijenio je da je “identitetska politika, koja dijeli i koja je kočila napredak regiona u prošlosti, nije ništa uradila u pogledu interesa ljudi sa Zapadnog Balkana”.

“SAD će biti partner onima koji imaju konstruktivni, a ne destruktivni pristup budućnosti ovog regiona, koju karakteriše EU i NATO članstvo, kao i dinamična i transparenta ekonomija”, istakao je Eskobar.

Balkan je, kako je naveo, najbrže rastući region u Evropi, pa bi ostvarivanje tog ekonomskog potencijala trebalo da bude u vrhu prioriteta Crne Gore.

“Veoma je frustrirajuće i kontraproduktivno to što političari i ostali akteri eksploatišu identitetske teme kako bi dobili političke poene nauštrb ekonomskog napretka i regionalnog pomirenja”, rekao je Eskobar.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Velika kompanija zainteresovana za ulaganje u energetsku infrastrukturu

Potpredsjednik Vlade Ibrahimović sastao se danas sa potpredsjednikom korporacije za investicije i razvojne projekate LNG …