Udarne vijesti

Ovo je rješenje gradonačelnika Vukovića za nesnosne saobraćajne gužve

Kako da Podgorica bude grad bez zagušenja i gužvi u saobraćaju?

Trajno rješenje ovog problema podrazumijeva smanjenje broja motornih vozila, što je moguće jedino kroz promociju alternativnih vidova transporta i unapređenje stanja javnog prevoza. Iz toga proizilazi da su projekti koje realizujemo u potpunosti opravdani. U vezi sa posljednjim, podsjećam da smo, nakon više od dvije decenije, raspisali tender za kupovinu 16 novih autobusa, pristupili reorganizaciji autobuskih linija i modernizaciji prateće infrastrukture.

Uporedo s tim, Glavni grad sprovodi i niz drugih aktivnosti koje će, u značajnoj mjeri, uticati na stanje saobraćaja u Podgorici. U tom smislu, između ostalog, imam na umu izmjenu režima saobraćaja (pretvaranje dvosmjernih u jednosmjerne ulice) u različitim djelovima Podgorice i formiranje novih parking prostora gdje god je to, u skladu s pravilima saobraćajne struke, moguće. Na taj način, kao što je saopšteno na nedavnoj konferenciji za medije, do kraja naredne godine dobićemo 1.000 novih parking mjesta u ulicama Omladinskih brigada, IV proleterske brigade, Beogradskoj ulici, Hercegovačkoj ulici, Ulici 19. decembra, Ulici Novaka Miloševa (kod garaže), Ulici Ivana Milutinovića, dijelu grada ispod Ljubovića, i drugim.

Uz to, izgradnja podzemnih garaža ispod Trga nezavisnosti i Trga Božane Vučinić umnogome će doprinijeti rješavanju problema saobraćaja u mirovanju. Kada su ova dva projekta u pitanju, u toku je izrada analiza opravdanosti javno-privatnog partnerstva, čiji se rezultati očekuju krajem januara.

Vijesti